Tarihlerinde ilk kez Devler Ligi’nde sahne alacaklar

İsa Kethüda
27.05.2024 - 20:44 | Son Güncellenme: 27.05.2024 - 20:48

Sezonu Şampiyonlar Ligi potası içinde bitiren Girona, Bologna ve SC Brest tarihlerinde ilk defa Avrupa’nın en prestijli turnuvası olan Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek.

Tarihlerinde ilk kez Devler Ligi’nde sahne alacaklar

AJANSSPOR-HABER

La Liga, Serie A ve Ligue 1’in sonlanmasıyla beraber önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek takımlar belli oldu. La Liga’da mücadele eden Girona, Serie A’da mücadele eden Bologna ve Fransa temsilcisi SC Brest tarihlerinde ilk defa Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etmeye hak kazandılar. 

İspanya üçüncüsü oldu 

2021/2022 sezonunda La Liga’ya yükselmeyi başaran geçen sezeon ligi 10. Bitirmesinin ardından bu sene tarihi bir sezon geçirdi. Miguel Sanchez ve öğrencileri La Liga’da çıktığı 38 maçta 81 puan toplamayı başarırken; Atletico Madrid, Valencia, Athletic Bilbao gibi ekiplerin önüne geçerek şampiyon  Real Madrid ve ikinci Barcelona’nın ardından sezonu üçüncü tamamladı ve önümüzdeki sezon tarihinde ilk defa Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etmeye hak kazandı. 

Sezona gol şovla veda etti 

48 yaşındaki Miguel Sanchez yönetimindeki  Girona La Liga’da geçirdiği tarihi sezona gollerle veda etti. Girona ligin son maçında evinde ağırladığı küme düşen Granada’yı 7-0 mağlup etti. İspanyol ekibinin 26 yaşındaki Ukraynalı forveti mücadelede hat-trick yaparken sezonu 85 gol ile tamamlayan Girona, Şampiyon Real Madrid’den yalnızca 2 gol az atarak 85 gol ile ligin en golcü ikinci takımı oldu.

Thiago Motta tarih yazdı 

41 yaşındaki Thiago Motta ile tarihinin en başarılı sezonlarından birini yaşayan Bologna, bu sezon Serie A’yı 5. sırada bitirmeyi başardı. 68 puan toplayan Bologna, Roma ve Lazio’nun önünde yer alarak tarihinde ilk defa Şampiyonlar Ligi bileti almaya hak kazandı. 

Juventus kancası 

Bologna’yı Şampiyonlar Ligi’ne taşıyarak 115 yıllık kulübün tarihine geçen İtalyan çalıştırıcının önümüzdeki sezon Serie A devi Juventus’un başında olması bekleniyor. Massimilliano Allegri ile yolları ayıran Juventus, Thiago Motta ile uzun soluklu bir projeye hazırlanıyor. 

Fransa üçüncüsü oldu 

Mütevazi kadrosuyla ligi Lyon, Marsilya ve Lille gibi kulüplerin üzerinde bitiren Brest de önümüzdeki sezon tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek ekipler arasında. 2018/2019 sezonunda Ligue 1’e çıkmayı başaran ve 5 sezon sonra Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek olan Brest, tarihinde ilk defa ülkesini Avrupa kupalarında temsil edecek.

Senin için hazırladığımız haberler