Tarihte bir ilk! Türkiye bu maçı bekliyor

11.02.2021 - 13:50 | Son Güncellenme: 11.02.2021 - 14:08

Başarılarıyla tüm Türkiye’yi gururlandıran milli boksörümüz Avni Yıldırım, boks dünyasının en büyük yıldızlarından Canelo Alvarez ile ringe çıkıyor. Boks severler Avni Yıldırım Canelo Alvarez maçının ne zaman olduğunu araştırıyor. Peki Avni Yıldırım Canelo Alvarez boks maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? İşte detaylar...

Tarihte bir ilk! Türkiye bu maçı bekliyor

Milli boksör Avni Yıldırım, boks dünyasının en büyük yıldızlarından Canelo Alvarez ile ringe çıkacak.

Türk profesyonel boks tarihinin en büyük maçında Avni Yıldırım, Canelo’nun korumaya çalışacağı WBA ve WBC dünya süper orta sıklet kemerlerini kazanmak için ter dökecek.

Avni Yıldırım Canelo Alvarez maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?

Canelo - Yıldırım maçı 28 Şubat’ta S Sport Plus’tan canlı izlenecek.

Tarihte ilk

Altın kemerin bir numaralı adayı olduğunu dile getiren Avni Yıldırım, "Türk boks tarihinde ilk defa bir Türk boksör WBC - WBA'de maça çıkacak. İnşallah başarılı bir yol izleriz ve bizden sonra gelecek kardeşlerimize de yol açarız. Bugün Türk halkı bir Avni Yıldırım izliyorsa bunda en büyük emek değerli federasyon başkanımızındır" şeklinde konuştu.

Profesyonel boksör Avni Yıldırım, 28 Şubat'ta ABD'de Dünya Boks Birliği (WBA) ve Dünya Boks Konseyi (WBC) süper orta sıklet kemerlerinin sahibi Meksikalı Saul Alvarez ile yapacağı müsabakayı kazanarak altın kemeri Türkiye'ye getirmek istediğini söyledi.

CVK Park Bosphorus Hotel'de gerçekleştirilen basın toplantısına Avni Yıldırım'ın yanı sıra Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Arena Boxing Kurucusu Ahmet Öner ve S Sport Plus Genel Müdürü Zeynep Acar katıldı.

"Alnımızın akıyla çıkacağız"

Toplantıda açıklamalarda bulunan Avni Yıldırım, Miami kentindeki Hard Rock Stadı'nda yapılacak karşılaşmanın önemine dikkati çekerek, "Dünyanın en büyük boks maçına bu vatanın öz evladı olarak çıkmak bana nasip olacak. İnşallah Türk halkının dualarıyla buradan alnımızın akıyla çıkacağız." ifadelerini kullandı.

Hazırlık sürecinden bahseden Türk boksör, "Son maçımdan itibaren çeşitli sıkıntılar yaşadım. Lobiye karşı savaştık. Hakkımız yendi. Sakatlıklar geçirdim. Salgın beni etkiledi ancak sabrettik ve çalıştık. 21 aydır ülkemden ayrı ABD'de ve Almanya'da antrenmanlarımı sürdürdüm. Pes etmedim, çok kırılma noktaları oldu. Sabrın sonu selamet, sabır hayra alamet demişler. Bu maçı kazanmak için tüm imkanları sağladık." diye konuştu.

Dünyanın en iyi antrenörlerinden biriyle çalıştığını aktaran Avni Yıldırım, "Enerjimiz çok yüksek. Antrenörüm Joel Diaz'a çok güveniyorum. Böyle büyük bir arenada ülkemi temsil etmek büyük bir onur. Her şey güzel olacak. Hiç kimse Türk boksöre şans vermiyor. Bunu insanların gözüne sokacağız. İnşallah hakkımız olan altın kemeri almak nasip olur. Altın kemeri ülkemize getirmek için elimizden geleni yapacağız. 2004'te Sinan abinin (Sinan Şamil Sam) maçlarını izleyerek boksa başladım. Sinan abi benim idolüm. Bizim için efsane. Onun yeri ayrı. Onu hiçbir zaman geçemeyiz. Onun yolundan gitmek bize nasip oldu. İnşallah kemeri de Sinan abinin mezarına götürmek nasip olur." değerlendirmesinde bulundu.

"Bu seviyedeki maçı yayınlamak gurur verici"

S Sport Plus Genel Müdürü Zeynep Acar ise bu seviyede önemli bir maçı yayınlayacak olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Dünyanın en önemli spor organizasyonlarını izleyiciler ile buluşturduklarını belirten Acar, "Bu seviyedeki bir unvan maçını yayınlıyor olmak bizim için gurur verici. Avni'nin 'Dünya'yı şoke edeceğim" sözlerine atıfta bulunmak istiyorum. S Sport Plus olarak bu maçın izleyiciler ile buluşmasında aracılık edeceğimiz için çok heyecanlıyız. Sabırsızlanıyoruz. Avni'ye başarılar diliyoruz." şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler