"Tatlıses, Pep ve Messi için söylüyor: O eski halimden eser yok şimdi!"

25.11.2020 - 15:40 | Son Güncellenme: 25.11.2020 - 16:58

Barcelona'da tarih yazan Lionel Messi ve yine Barca sonra Manchester City kariyeriyle tarihe damga vuran Pep Guardiola bu yıl eski performansından çok uzak. İkilinin Manchester City'de buluşacağı iddiaları ayyuka çıkarken akla İbrahim Tatlıses'in meşhur şarkısı geliyor: O eski halimden eser yok şimdi!

"Tatlıses, Pep ve Messi için söylüyor: O eski halimden eser yok şimdi!"

AJANSSPOR-HABER

Bir zamanlar Barcelona'da birlikte dünya futbolunu domine eden Pep Guardiola ve Lionel Messi bu sezon eski günlerinden çok uzak. Sezon başında Barcelona yönetimiyle ters düşen ve kopma noktasına gelen Messi, son anda karar değiştirip, 1 yıl daha oynayarak, kontratını tamamlayacağını açıkladı.

Messi başkanı yedi ama

Messi kaldı, onunla takışan Barcelona Başkanı Josep Maria Bartomeu görevini bıraktı. Ama şu ana kadar kaybeden Barcelona oldu. Messi'li Barcelona, Pep Guardiola'lı günlerinden çok uzak. Son yıllarda zaten düşüşte olan Katalanlar, bu sezon dibe doğru gidiyor. 

İki maç eksiği olan Barcelon lider Real Sociedad'ın 10 puan gerisinde ligde 13. basamakta bulunuyor. Geçmişte tüm bir sezonda aldığı yenilgiyi 8 maçta aldı. Barça 3 kez kaybederken 2 kez de berabere kaldı. Sonuçlarla birlikte oynadığı futbol da taraftarına umut vermiyor.

33 yaşındaki Messi ise ligde 3 maçta 3 gol ve 2 asist kaydetti. Şampiyonlar Ligi'nde de 3 maçta aynı skorları elde etti. Böylece 11 maçta 6 gol ve 4 asistlik performans ortaya koydu. Bu veriler eski Messi gözönüne alındığında tatmin edici bulunmuyor.

100 puanla rekordan 13'lüğe

Barcelona'da tarih yazan Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola için de bu sezon iyi gitmiyor. Premier Lig'de iki şampiyonluk yaşayan 49 yaşındaki İspanyol teknik adam, geçen sezon Liverpool'un çok gerisinde kalsa da ligi ikinci bitirmişti.

Bu sezon ise 8 maçta sadec 12 puan toplayarak 13.'lüğe kadar geriledi. 1 maç fazlası olan ve zirveyi 20'şer puanla paylaşan  Tottenham ile Liverpool'un 8 puan gerisinde yani. 2017-18 sezonunda 100 puanla Premier Lig rekorunu kırıp şampiyon olan Pep için bu tablo oldukça sıkıntılı.

Son bir dans belki

Düşüşe geçen Pep Guardiola ve Lionel Messi'nin gelecek sezon Manchester City'de yeniden buluşması bekleniyor. İkili 'tiki taka' futboluyla Barcelona'da 2 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu, 3 La Liga şampiyonluğu, 2 UEFA Süper Kupası, 2 Dünya Kulüpler Kupası ve 2 de İspanya Kupası kazanmıştı. 

Guardiola ve Messi, dünyayı salladıkları günlere atfen son bir 'dans' yapabilecek mi, göreceğiz.

Eski halimden eser yok şimdi!

Ancak şu sıralar her ikisi için de İbrahim Tatlıses'in meşhur şarkısı çalıyor adeta: Eski halimden eser yok şimdi!

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler