Tayfun Korkut, Stuttgart'ta göreve başladı! İlk sözleri!

29.01.2018 - 23:30 | Son Güncellenme: 29.01.2018 - 23:30

Almanya Ligi ekiplerinden Stuttgart, yeni teknik direktörünü belirledi; Tayfun Korkut… 43 yaşındaki teknik adam ile 2019 yazına kadar el sıkışıldı. Korkut, yeni takımı Stuttgart’taki hedefleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. İşte o açıklamalar!

Sportif Direktör, Tayfun Korkut tercihinden çok memnun

Stuttgart’ın Sportif Direktörü Michael Reschke, Korkut’u göreve getirmelerine ilişkin yaptığı açıklamada, ”Böylesine hızlı ve iyi bir çözüm ürettiğimiz için mutluyuz” ifadelerini kullandı.

“Az zamanımızın olması beni endişelendirmiyor”

Öte yandan Tayfun Korkut ise Stuttgart hakkında, ”Tecrübeli ve genç oyuncuların harmanlandığı bir takım. Takıma çok fazla inanıyorum ve bu ekiple çok güzel şeyler yapabileceğimizi düşünüyorum. Bu göreve hazırdım. Az zamanımızın olması beni endişelendirmiyor. Wolfsburg ile deplasmanda oynayacağımız maça iyi hazırlanacağız. Başarılı olmak istiyorum” dedi.

“Hedefe ulaşacağımıza ikna oldum”

Hedefleri hakkında değerlendirmelerde bulunan Tayfun Korkut, ”Stuttgart her şeyden önce geliyor. Sadece bir şey vaat ediyorum: maça en hazır futbolcuları çıkacağız ve en fazla verimi almaya gayret edeceğiz. Cesur olmalıyız ve elbette goller atmalıyız. Dönemsel olarak hedefimize ulaşacağımız konusunda ikna olduğumu söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.

“Önceki çalıştığım yerlerle kıyaslamak doğru değil”

Stuttgart’ın son dönemlerde düşüş yaşadığını bildiğini ancak; alt sıralardan hızla kurtulacaklarına inandığın belirten Tayfun Korkut, “Daha önce teknik direktörlük yerlerle burayı kıyaslamak doğru değil. Her kulüpte farklı bir dinamik ve beklenti vardır. Her kulüp farklı olsa da uyum sağlamak zorundasın” diyerek sözlerini noktaladı.

Stuttgart ligde zor günler geçiriyor

20 haftası geride kalan Almanya Ligi’nde 14.sırada bulunan Stuttgart, 6 galibiyet 2 beraberlik ve 12 yenilgi almıştı. 20 puanı bulunan ve ligdeki son 2 maçını da kaybeden Stuttgart, 3 Şubat Cumartesi günü deplasmanda Wolfsburg ile karşı karşıya gelecek. (AJANSSPOR DIŞ HABER)

Senin için hazırladığımız haberler