'Gomez'in kalbinde Beşiktaş var'

06.06.2020 - 11:13 | Son Güncellenme: 06.06.2020 - 11:35

'Gomez'in kalbinde Beşiktaş var'

Son olarak Almanya'da Stuttgart takımını çalıştıran Tayfun Korkut, Süper Lig ile Avrupa ligleri arasındaki fark ile aldığı teklifler hakkında açıklamalarda bulundu.

Hürriyet'e konuşan Tayfun Korkut, her ülkenin farklı bir kültürü olduğunu kavramanın başarıda önemli bir özellik olduğunu söyledi.

"Süper Lig çok farklı"

Tecrübeli teknik adam, "Kariyerli yabancı teknik adamların son yıllarda ülkemizde başarılı olamamasının sebebi nedir?" sorusuna, "Doğrular, sahip olduğu koşullara sıkı sıkıya bağlıdır. Koşullar değişirse, doğruların da değişmesi gerekir. Her ülkenin kültürü, futbol iklimi ve koşulları farklıdır. Bu ayrıntıları kavramak, başarılı olmak için taktiksel yetkinlikten çok daha önemlidir. Üstelik Süper Lig, Avrupa’nın beş büyük liginden çok daha farklı koşullara sahip. Yönettiğiniz sadece futbolcu grubu değil aynı zamanda yönetim, taraftar ve medya ile kuracağınız ilişki de başarıda rol oynar." yanıtını verdi.

"Fikirler örtüşürse..."

Süper Lig'den ve Avrupa'daki diğer takımlardan aldığı teklifler hakkında konuşan Tayfun Korkut, "Önemli olan çalışacağım kulübün istekleri ile benim ortaya koyduğum fikirlerin örtüşmesi. İki taraf da birlikte çalışmaya ve başarılı bir sonuca inanmalıdır." dedi.

"Gomez'in kalbinde Beşiktaş var"

Eski futbolcusu Mario Gomez'in Türkiye'yi ve Beşiktaş'ı çok sevdiğini dile getiren 46 yaşındaki teknik direktör, "Son maçta iki gol atıp sezonu bitirdiğinde bana geldi ve “Siz Türkler bana çok iyi geliyorsunuz” dedi. Mario’nun kalbinde Beşiktaş ve Türk insanının özel bir yeri olduğunu da hissettim." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler