Tayfur Bingöl: ''Avrupa hayalim yoktur. Beşiktaş, Premier Lig seviyesinde''

Ali Bozkurt
14.12.2022 - 15:48 | Son Güncellenme: 14.12.2022 - 16:04

Süper Lig'in sezon başında Alanyaspor'dan Beşiktaş'a kiralık olarak transfer olan Tayfur Bingöl, Antalya kampında önemli açıklamalarda bulundu. Detaylar...

Tayfur Bingöl: ''Avrupa hayalim yoktur. Beşiktaş, Premier Lig seviyesinde''

AJANSSPOR HABER

Beşiktaş’ın sezon başında Corendon Alanyaspor’dan kiralık olarak kadrosuna kattığı Tayfur Bingöl, Antalya'da düzenlenen kampta açıklamalarda bulundu. Tecrübeli oyuncu transfer söylentilerine de cevap verdi. Detaylar...

“Hayalim çok güzel başladı''

Alanyaspor'da geçtiğimiz sezon sözleşme uzatırken hayalinin Siyah-Beyazlı forma giymek olduğunu söyleyen Tayfur Bingöl, o anları hatırlarak, ''Hayalim çok güzel başladı. Çok güzel devam ediyor. Beşiktaş’ta olmanın mutluluğunu her gün, her antrenmanda, armaya her baktığımda yaşıyorum. Kendi performansımı iyi buluyorum ama bunun da üzerine çıkmam gerekiyor. Gün geçtikçe çalışarak bunu yapacağıma inanıyorum. Beşiktaş camiası çok büyük. Her zaman, her saniye, saha içinde ve dışında zihnimizin açık olması gerekiyor.'' dedi

''Şampiyon olmak istiyoruz''

Süper Lig'in geri kalan haftalarını da değerlendiren tecrübeli futbolcu, ''Lig çok çekişmeli geçiyor. Mayıs ayına kadar böyle gidecek. Yoğun bir tempo olacak. Hem hafta içinde hem de hafta sonunda maçlarımız olacak. Bu kamp dönemi bizim için iyi oldu. Şampiyon olabilmek için en iyi performansı sahaya yansıtmamız gerekiyor.'' dedi.

''12-13 yaşlarımda İnönü Stadı’ndaki maçları izliyordum''

Beşiktaş'ın maçlarına daha önce de geldiğini anlatan Tayfur Bingöl, ''Vodafone Park’a ilk çıktığımda çok güzel şeyler hissettim.” diyen Tayfur, “Bunları anlatmam imkansız. 12-13 yaşlarımda İnönü Stadı’ndaki maçları izliyordum. Stada gidemesem bile televizyondan takip ediyordum. İlk maçımı oynadığımda inanılmaz bir atmosfer vardı. Bunun gerçek mi rüya mı olduğunu ayırt edemedim. Mükemmel bir an yaşadım. Taraftarın desteğini hissettim. Beşiktaş taraftarının bir tezahüratı beni çok etkilemişti. ‘Kartal gol gol’ ve ‘Beşiktaş’ım oley oley’ tezahüratları beni benden aldı. Ondan sonra bir aşk ve sevgi oluştu. Ondan sonra her maça gitmeye çalıştım. Saha içinde bu tezahüratları duyunca da tüylerim diken diken oluyor. Performansımın arttığını düşünüyorum. Bu tezahüratları duydukça motive oluyorum.'' ifadelerini kullandı.

''Yeni hedefim forvet oynamak''

Kariyerinde birçok bölgede oynadığı dile getiren Tayfur Bingöl, forvette de oynamak istediğini dile getirdi. Bingöl, “Sol bek, sol açık, orta saha, stoperde de forma giydim. Oyun tarzlarına ayak uydurmamın en büyük faktörü Manchester City hayranı olmam. Yaklaşık 7 yıldır Manchester City’yi takip ederim. Oradaki oyun fonksiyonlarını, oyuncuları takip ederek kendimi geliştirmeye çalıştım. Uzun süreli bir geliştirmeydi. Sonrasında sahaya yansıttım. Böyle bir şey oldu. Şu andaki yeni hedefim ileride forvet oynamak. Kendimi güncelleyip ilerleyen zamanda forvete uyum sağlamaya çalışacağım. Gol hissiyatım çok fazla. Bugüne kadar sadece forvet oynamadım. Burayı da oynarsam profesyonel futbol hayatım boyunca her bölgede forma giymiş bir oyuncu olacağım.” dedi.

İlgini Çekebilir
Şenol Güneş'ten yıldız oyuncuya uyarı: ''Kendini toparla...''
Habere Git

''20 gole ulaşırım''

Hedefi olan forvet pozisyonunda görev alması halinde gol krallığında olacağını dile getiren Bingöl, ''Sahanın her yerinde rahat ediyorum. Gol ve asist yüzdem çok fazla. Asistlerle birlikte toplam 20 gole ulaşabilirim. Bunu başarabileceğime inanıyorum'' şeklinde açıklama yaptı.

''Beşiktaş, Premier Lig seviyesinde''

Hedefleri arasında Avrupa takımlarında oynamak olmadığı söyleyen Tayfur Bingöl, Beşiktaş'ın kadrosunu da Premier Lig seviyesinde olduğunu dile getirdi. Bingöl, ''Henüz 29 yaşımdayım ama 23-24 gösterdiğimi söylüyorlar. Ben de bu yaşlarda hissediyorum. Avrupa hedefim yok. Beşiktaş, şu anda İngiltere Premier Lig seviyesinde bir takım. Kendimi burada geliştirmemin hem benim hem Türk futbolu hem de Beşiktaş için iyi olacağını düşünüyorum. Kendimi her gün geliştiriyorum. Hayalimi gerçekleştirdim. Beşiktaş taraftarı, bu hayalimi gerçekleştirmemde çok büyük pay sahibi. Formayı giydim ve dünyanın en mutlu insanıyım. Önümüzdeki süreçte Beşiktaş’ta kalıp kalmayacağımı düşünmüyorum. Tüm odaklandığım şey her maç sahada yüzde 100 performansla mücadele etmek. Ondan sonra Beşiktaş veya Alanyaspor’la devam edebilirim.'' dedi.

''Düşündüklerimizi her zaman rahatça söylememiz gerekiyor''

Beşiktaş'a transfer olmasında yardımcı olan eski kulübüne teşekkürlerini ileten Tayfur Bingöl, ''Alanyaspor taraftarına, Hasan Çavuşoğlu başkana, takım arkadaşlarıma teşekkür ederim. İmza töreninde, haylimin Beşiktaş’ta oynamak olduğunu söylediğimde kimse olumsuz bir tepki göstermedi. Başka bir yerde farklı, sert bir tepki verebilirlerdi. Ben, Beşiktaş’ta oynamak istediğimi söyledim ve bunu çok duyarlı bir şekilde karşıladılar. İnsanların kendisini ifade edebildiği özgür bir ülkede yaşıyoruz. Düşündüklerimizi her zaman rahatça söylememiz gerekiyor. İngiltere’de futbolcular veya teknik direktörler istediklerini rahatça söyleyebiliyor. Benim hayalim Beşiktaş’ta forma giymekti. Alanyaspor’a imza atarken o açıklamayı yaptım. Performansım da ondan sonra yükseldi. Hayali ve hedefi koydum. Alanyaspor taraftarı, Hasan Çavuşoğlu başkanımız, sportif direktörümüz, hocalar ve oyuncular bana destek verdi. Hepsine çok teşekkür ederim. Hedefime gittiğim yolda bana çok destek ve yardımcı oldular.'' dedi.

''Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor yerine Alanyaspor'da kalırdım''

“Beşiktaş’ta oynamak istediğini söyleyerek Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor gibi büyük takımlara transfer olma ihtimalinin önünü kapattığını düşünüyor musun? Bu kulüplerden teklif gelseydi ne yapardın?” şeklindeki soru üzerine Tayfur, “Alanyaspor’da kalmak olurdu. Tek hayalim Beşiktaş’ta oynamaktı. Beşiktaş’a gelmeseydim Alanyaspor’da devam edecektim. Beşiktaş olmasaydı futbolu Alanyaspor’da bırakmak istiyordum.” diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler