Tayfur Havutçu suskunluğunu bozdu! "Lucescu, Fenerbahçe..."

16.04.2020 - 17:11 | Son Güncellenme: 16.04.2020 - 17:20

Tayfur Havutçu suskunluğunu bozdu! "Lucescu, Fenerbahçe..."

Son olarak Kasımpaşa'da görev alan ve daha önce A Milli Takım'da Mircea Lucescu'nun yardımcısı olarak çalışan teknik direktör Tayfur Havutçu, Beşiktaş, Süleyman Seba, Sergen Yalçın ve Lucescu hakkında açıklamalarda bulundu.

Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Tayfur Havutçu, "Karantina günlerinde ailem ile vakit geçiyorum. Bu süreçte Sağlık Bakanımızın Fahrettin Koca'nın 'Evde Kal' çağrısına uyuyoruz. Takip ettiğim dizi, film ve kitaplar var. Bu süreç bizim için de öğretici olacaktır." ifadelerini kullandı.

"Yabancı transferinde sıkıntı olabilecektir"

Koronavirüs salgını sona erdikten sonra liglerin kaldığı yerden devam etmesi gerektiğini söyleyen Havutçu, "Liglerin başlayacağı tarihi şu anda ön görmek çok zor. Benim fikrim liglerin kaldığı yerden oynanması. UEFA ve TFF'nin ligleri oynatacağını düşünüyorum. Uzun bir süre liglerde maçların seyircisiz oynanacağına inanıyorum. Koronavirüs salgınından sonra futbol ekonomisinde küçülme olacaktır. Yabancı transferinde de sıkıntı olabilecektir." dedi.

"Sergen Yalçın, Beşiktaş'ta başarılı olacaktır"

Sergen Yalçın'ın Beşiktaş'ta başarılı olacağını ifade eden Tayfur Havutçu, "Sergen Yalçın birlikte aynı takımda oynadığım, çok değer verdiğim bir insan. Sergen Yalçın, Beşiktaş'ta başarılı olacaktır ve uzun yıllar Türk futboluna hizmet edecektir." diye konuştu.

Lucescu, Fenerbahçe'den teklif aldı mı?

"A Milli Takım'da birlikte çalıştığınız Lucescu'ya Fenerbahçe'den teklif geldi mi?" sorusuna Havutçu, "Lucescu ile telefonla ara ara konuşuyorum, Fenerbahçe hakkında hiç konuşmadık. Ben şu anda öyle bir şey olduğunu düşünmüyorum. Koronavirüs salgını sebebiyle de inanmıyorum." cevabını verdi.

"Süleyman Seba hayatımın akışını değiştirdi"

Süleyman Seba'nın kariyerine etkisinden bahseden Tayfur Havutçu, "Süleyman Seba'nın yeğeni olmak benim için her zaman gurur ve onurdur. Benim 17 yaşında Beşiktaş maceram olmuştu. Almanya'dan Türkiye'ye gelip, Beşiktaş'la antrenmanlara başlamıştım ve beğenilmiştim fakat o dönem Sayın Süleyman Seba beni istememişti. 5 yıl sonra Türkiye'ye transfer olup, Fenerbahçe ve Kocaelispor'da oynadıktan sonra Beşiktaş'a geldim. Bu olay benim kariyerimi doğrudan etkilemiştir. Geriye dönüp baktığımda Sayın Süleyman Seba Türkiye'de kendimi ispatlamamı istedi ve hayatımın akışını değiştirdi. Süleyman Seba, taraflı-tarafsız herkesin saygısını kazanmış bir başkandı. Kendisini rahmet ve saygıyla anıyorum." açıklamasında bulundu.

"Kendimi Beşiktaş'a ait görüyorum"

Beşiktaş'ın kalbindeki yerinin çok ayrı olduğunu vurgulayan Havutçu, "Beşiktaş'a uzun süre hizmet ettim. Futbolu Beşiktaş'ta bıraktım, kendimi bu camiaya ait görüyorum. Beşiktaş taraftarının bendeki yeri çok ayrıdır." şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler