Tayfur Havutçu'dan yabancı kuralına eleştiri! "Bu kadar yabancıyla..."

Orhan Gülek
19.04.2022 - 12:32 | Son Güncellenme: 19.04.2022 - 12:44

Kocaelispor’un ilk Türkiye Kupası’nı kazandığı dönemde formasını terleten, milli takımın unutulmaz futbolcularından Tayfur Havutçu, yabancı kuralına eleştirilerde bulundu

Tayfur Havutçu'dan yabancı kuralına eleştiri! "Bu kadar yabancıyla..."

AJANSSPOR - HABER

Kocaelispor’un 1997’de kazandığı Türkiye Kupası’nın 25. yılı onuruna düzenlenen etkinliğe katılan eski milli futbolcu ve antrenör Tayfur Havutçu, spor gündemiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

"Çok güzel günlerdi"

Kocaelispor'da geçirdiği günleri özlediğini dile getiren Havutçu “Çok anlamlı bir gece. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. 25 yıl geriye gittik. O günkü mutlulukları burada tekrar yaşayabildik. Uzun süredir birlikte olamadığımız arkadaşlarımızı tekrar gördük. Tekrar o günleri yaşadık. Çok güzel günlerdi. Ben Kocaelispor’da 2 sezon oynadım. Sonra Beşiktaş’a transfer oldum. Kocaelispor’da tam bir aile ortamı vardı. Çok zevkle oynuyorduk. Zevkle idman yapıyorduk. Arkadaşlık ortamımız, yönetimimiz, başkanımız çok iyiydi. Taraftarla birlikteliğimiz vardı. Çok güzel 2 sene geçirdim. Onun için çok mutluyum” diye konuştu.

“14 yabancıyla o günkü birliktelikleri yakalamak çok zor”

Kocaelispor’un ligdeki durumu, 25 yılda Türk futbolundaki değişim ve kariyer planlamasıyla ilgili soruları da yanıtlayan Havutçu, “Kocaelispor’un bu hafta kazanması çok önemliydi. Kazandığı için avantaj yakaladı diyebiliriz. Ama önünde çok önemli karşılaşmalar var. Ben ligde kalacağına inanıyorum. Kocaelispor’un yeri Süper Lig. Doğru adımlarla inşallah en kısa sürede layık olduğu yere geri döner. Futbolda birçok şey değişti. Öncelikle statlar yenilendi. Belki yeni jenerasyon o günleri hatırlamıyordur. Futbolun temposu arttı. Yayın kaliteleri farklılaştı. 25 yıl kısa süre değil. Birçok şey değişti. Türk futbolunu ve Avrupa’yı dışarıdan takip ediyorum. 25 yıl önce bizde 3 yabancı vardı. Bugünkü takımlarda 14 yabancı var. Zaten o günkü birliktelikleri yakalamak bugün çok zor. Biz o günleri yaşadığımız için çok şanslıydık. Kendi adıma mutluyum" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
İşte Beşiktaş'ın Alexander Sörloth teklifi! Gedson Fernandes taktiği...
Habere Git

“Şu anda beklemedeyim”

Teknik direktörlük kariyeri ile alakalı da İHA'ya konuşan Tayfur Havutçu, "En son 2 yıl A Milli Takım'da çalıştım. Daha sonra Kasımpaşa’da kısa süre görev yaptım. Teklifler oldu ama ortak noktada buluşamadık. O nedenle şu anda beklemedeyim. Çok fazla yurt dışına gidiyorum, maçlar izliyorum. Diğer takımlarda çalışan antrenör arkadaşlarımızla fikir alışverişinde bulunuyoruz. Futbolu uzaktan takip ediyorum” açıklamasını yaptı.

Tayfur Havutçu'nun kariyeri

Futbol kariyerine Almanya’nın TSV Laubenheim ekibi ile adım atan Tafun Havutçu, daha sonra SG Egelsbach ve Darmstadt takımlarında top koşturmuş, 1993 sezonunda ise Fenerbahçe takımına transfer olmuştur. Başarılı geçen 2 sezonun ardından 1995 sezonunda Kocaelispor, 1997 sezonunda ise Beşiktaş takımı ile sözleşme imzalamıştır. Beşiktaş takımı formasını 1997 sezonunda 2006 sezonuna kadar başarı ile giymiş, 2006 sezonunda futbol hayatını noktalamıştır. Beşiktaş döneminde Metin Tekin, Yordan Letchkov, Nihat Kahveci, Hakan Çalışkan, Del Solar, Ayhan Akman, Yasin Sülün, Ali Eren Beşerler, Yusuf Tokaç, Sergen Yalçın, Sertan Eser, Orhan Kaynak gibi isimlerle birlikte forma giymiştir.

Tayfur Havutçu'nun teknik direktörlük kariyeri 

Futbol kariyerinin ardından 2007 sezonunda Beşiktaş Antrenörü olarak görev yapmıştır. Daha sonra 2011 yılında Teknik Direktör, Sportif Direktör olarakta Beşiktaş takımında görev yaptı. 2016 sezonunda Adana Demirspor takımını çalıştırmış, 2019 sezonunda ise Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşaspor takımının başına Teknik Direktör olarak getirilmiştir. 4 Ağustos 2017 – 11 Temmuz 2019 tarihleri arasında Türkiye Milli takımında Antrenörlük yapmıştır. Geçmiş yıllarda futbol şike soruşturması kapmasında Metris Cezaevi’nde tutuklu kalmış daha sonra serbest kalmıştır.

Milli takım kariyeri

Tayfun Havutçu, 31 Ağustos 1994 tarihinde Teknik Direktör Fatih Terim tarafından Türkiye A Milli takım kadrosunda davet edilmiştir. Toplam 45 kez Türkiye A Milli takım formasını giyen Havutçu, bu karşılaşmalarda toplam 6 golün altına imzasını atmıştır.

Senin için hazırladığımız haberler