"Taylan, A Milli Takım'da da vazgeçilmez olacak"

03.12.2020 - 10:23 | Son Güncellenme: 03.12.2020 - 10:34

Fenerbahçe ve Beşiktaş ile şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray'da Taylan Antalyalı'nın performansı parmak ısırtıyor. Taylan Antalyalı'yı keşfeden hocası Sait Karafırtınalar, eski öğrencisi hakkında konuştu. Taylan Antalyalı A Milli Takım'da neler yapar? İşte detaylar...

"Taylan, A Milli Takım'da da vazgeçilmez olacak"

AJANSSPOR-HABER

Galatasaray'da bu sezon ortaya koyduğu başarılı performansla dikkatleri üstüne çeken Taylan Antalyalı, Türkiye A Milli Takım'da da vazgeçilmez isimlerden biri olmak istiyor. Sarı-kırmızılı futbolcuyu 13 yaşında keşfeden teknik direktörü Sait Karafırtınalar, Taylan Antalyalı'nın performansını yorumladı. İşte detaylar...

Taylan Antalyalı'ya Fatih Terim çok güveniyor

25 yaşındaki futbolcu, bu sezon Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim'in vazgeçilmez isimlerinden biri oldu. Hatta Fatih Terim, "Herkes tatil yapsa bile Taylan çalışacak" demiş ve futbolcunun üstündeki sorumluluğu da aslında açıklamıştı.

Eski hocası, Taylan'ın performansını şaşırtıcı bulmadı

Taylan Antalyalı'yı keşfeden Sait Karafırtınalar, futbolcunun bu performansının kendisi için şaşırtıcı olmadığını dile getirdi. Karafırtınalar, Taylan'ın karakterli bir oyuncu olduğuna dikkati çekti.

"Donk değil, Taylan oynar demiştim"

Sabah'a konuşan Sait Karafırtınalar, "Sezon başında Ümraniyespor'daydım ve Galatasaray'la hazırlık maçı yaptık. O gün demiştim 'Bu sezon Taylan'ın sezonu olur, orta sahada Donk değil Taylan oynar' diye. Zaten Fatih Terim gibi yetenekten çok iyi anlayan usta bir hocası var. Profesyonel düzeyde fizik kalitesini tamamlaması zaman aldı. Günümüz futbolunda artık çakılı 6 numaralara yer yok" dedi.

"Karakteri 10 üzerinden 15"

Deneyimli teknik adam, "Taylan'ın oyun gücü çok yüksek, yaratıcı oyun anlayışıyla modern futbola uyuyor. Eğer orta sahada yanında yükünü alan bir isim olursa, 10 numara olarak da çok iyi oynar. Taylan, bu performansıyla A Milli Takım'ın da değişilmezi olur. Taylan'a karakter olarak 10 üzerinden 15 diyebilirim" diyerek sözlerini tamamladı. 

Taylan Antalyalı kaç maçta oynadı? 

Galatasaray'da Taylan Antalyalı bu sezon 13 maçta 1162 dakika süre aldı ve 1 gol kaydetti. Antalyalı, Büyükşehir Belediye Erzurumspor'dan Galatasaray'a transfer edilmişti. 

Galatasaray'da Taylan Antalyalı kaç para kazanıyor?

Galatasaray, Taylan Antalyalı ile 4 yıllık sözleşme imzalamıştı. Futbolcuya imza parası olarak 4 milyon TL ödendi. Taylan Antalyalı'nın Galatasaray'da geçen sezon 2 milyon TL, bu sezon ise 2 milyon 200 bin TL kazanacağı açıklanmıştı. Sarı-kırmızılı futbolcu, 2021-22 sezonunda 2 milyon 500 bin TL, 2020-23 sezonunda ise 3 milyon TL sabit transfer ücreti alacak. 

Senin için hazırladığımız haberler