TBESF 2015'te neler yaptı?

24.12.2015 - 11:27 | Son Güncellenme: 24.12.2015 - 11:27

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) Başkanı Arif Ümit Uztürk, 2015 yılında ciddi sorunlarla mücadele ettiklerini söyledi.

Uztürk yaptığı açıklamada, göreve mart ayında olağanüstü genel kurulla geldiğine işaret etti. Uztürk, federasyonu 3 milyon liranın üzerinde borçla devraldıklarını belirterek, "Şu an itibarıyla onları temizledik. Kulüplerimizin de 2 yıldır süren mali sıkıntılarını bir nebze olsun çözdük" dedi.

2016 yılında Rio Paralimpik Oyunları'nın düzenleneceğini hatırlatan Uztürk, şu ana kadar 27 kota aldıklarını ifade etti.

Uztürk, kota müsabakalarının bazı branşlarda 2016 yılı temmuz ayına kadar devam edeceğinin bilgisini vererek, "Bu sayının 40'ların üstüne çıkmasını bekliyoruz. Önümüzdeki süreçte masa tenisinde kesin sonuçlar açıklanacak. Masa tenisinde 8 sporcumuzun kota alabileceğini biliyoruz. Daha atletizmde, halterde yeni sayılar ilave olacak. Dolayısıyla hedeflerimize bu anlamda ulaşmış olacağız" diye konuştu.

Eski yönetim döneminde federasyon bünyesindeki branşlarda faaliyetlerin durdurulduğuna dikkati çeken Uztürk, şunları kaydetti:

"Milli takımımız bu süreçte maalesef uluslararası faaliyetlere katılamadı. 2016 Rio Paralimpik Oyunları kota mücadelesine rakiplerimizin gerisinden başladık. Bu da bizi bir hayli yordu ama açığı kapattığımızı düşünüyorum. Çok süratli hareket ettik. Bir, iki kaybımız oluşacaktır ama neticede devletimizin sağlamış olduğu katkı, güven, bizi bu noktaya kadar getirdi. Bundan sonra da umuyorum daha sorunsuz devam ederiz."

Uztürk, Garanti Bankası ve Türk Hava Yolları ile de sponsorluk görüşmelerinin devam ettiğine değinerek, "Bunların hazırlıklarını yapıyoruz. Tahmin ediyorum ki 2016 yılı önümüze biraz daha rahat bakabileceğimiz bir dönem olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Senin için hazırladığımız haberler