Hatay Büyükşehir Belediyespor Kadınlar Basketbol Ligi'nden Çekildi

Akın Ungan
21.02.2023 - 16:10 | Son Güncellenme: 21.02.2023 - 16:23

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) yaşanan depremde zarar gören Hatay Büyükşehir Belediyespor'un Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nden çekildiğini duyurdu.

Hatay Büyükşehir Belediyespor Kadınlar Basketbol Ligi'nden Çekildi

AJANSSPOR HABER

6 Şubat günü, Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen Hatay ili geçtiğimiz gün 6,4 ve 5,8 ile bir kez daha sarsıldı. Bölgede yaşanan feci afetlerin ardından Hatay Büyükşehir Belediyespor yönetimi ligden çekilme kararı aldı.

Hatay Büyükşehir Belediyespor ligden çekildi

Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde mücadele eden Hatay Büyükşehir Belediyespor, ligden çekildi. Hatay temsilcisi çıktığı 18 lig maçında 8 galibiyet, 10 mağlubiyet alarak, 14 takımlı ligin 8. sırasında bulunuyordu.

TBF açıkladı

Türkyie Basketbol Federasyonu (TBF), konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Yapılan duyuruya, "Tufan Metalurji Hatay Büyükşehir Belediyespor, ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi 2022-2023 sezonuna devam edemeyeceğini Türkiye Basketbol Federasyonu'na resmi olarak bildirmiştir" denilerek başlandı.

İlgini Çekebilir
TBF'den Nilay Aydoğan kararı! Sezonun geri kalanı...
Habere Git

Başvuru kabul edildi

Açıklamanın devamında ise "Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu tarafından alınan karar neticesinde; Hatay Büyükşehir Belediyespor’un ligden çekilme başvurusu kabul edilmiş ve sporcuları için 16 Mart 2023 tarihine kadar ek transfer yapabilme imkanı verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Senin için hazırladığımız haberler