TBF Açıkladı! Tüm Basketbol Maçları Ertelendi

Akın Ungan
07.02.2023 - 17:12 | Son Güncellenme: 07.02.2023 - 17:59

Türkiye Basketbol Federasyonu, Kahramanmaraş merkezli 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından ülkedeki tüm basketbol maçlarının ertelendiğini açıkladı.

TBF Açıkladı! Tüm Basketbol Maçları Ertelendi

AJANSSPOR HABER

Geçtiğimiz sabah 04.17'de meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki deprem, merkezi Kahramanmaraş ve çevresindeki 10 ilde büyük bir yıkım yarattı. Birçok vatandaş, enkaz altında kaldı. Arama kurtarma çalışmaları yoğun şekilde devam ediyor. Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) depremin ardından açıklama yaptı.

TBF açıklama yaptı

TBF, yayınladığı açıklamaya ilan edilen milli yası hatırlatarak başladı. TBF, "6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş başta olmak üzere Hatay, Kilis, Gaziantep, Adana, Osmaniye, Diyarbakır, Malatya, Adıyaman ve Şanlıurfa ile birçok ilimizi etkileyen deprem neticesinde Cumhurbaşkanlığı kararıyla yedi gün süreyle milli yas ilan edilmiştir" ifadelerini kullandı.

Maçlar ertelendi

Açıklamada, "Ülkemizi derin bir üzüntüye boğan bu deprem felaketinin ardından liglerimizde bu hafta oynanacak tüm müsabakalar ileri bir tarihe ertelenmiştir. Türkiye Basketbol Federasyonu, 2022-23 sezonu lig takvimi ile ilgili yeni tarihleri ilerleyen günlerde açıklayacaktır" denildi.

Son olarak, "Ülkemizi yasa boğan depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet; vatandaşlarmızın ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar dileriz" ifadeleri kullanıldı.

Türkoğlu: "Yardım malzemesi kampanyası başlattık"

TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu, "AFAD ile iş birliği yaparak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yardım malzemesi kampanyası başlattık. İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nda toplayacağımız yardım malzemelerini en kısa sürede bölgedeki depremzedelere ulaştıracağız" dedi.

"AFAD'a 5 milyon lira bağışta bulunduk"

Türkoğlu, "Maddi destekte de örnek olmak ve basketbol camiamıza öncülük etmek için AFAD destek hesabına federasyonumuz bütçesinden 5 milyon lira bağışta bulunduk. Bütün basketbol camiamızı da bu kampanyaya destek olmaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler