TBF ile Barcelona arasında Sertaç Şanlı krizi

27.11.2021 - 17:09 | Son Güncellenme: 27.11.2021 - 17:20

Barcelona'nın Sertaç Şanlı'ya, Milli Takım'ın Büyük Britanya maçı için izin vermemesi Türkiye Basketbol Federasyonu'nu kızdırdı. Detaylar haberimizde...

TBF ile Barcelona arasında Sertaç Şanlı krizi

AJANSSPOR-HABER

FIBA 2023 Dünya Kupası Elemeleri'nde mücadele eden A Milli Basketbol Takımı, yarın Büyük Britanya'yı konuk edecek. Karşılaşma öncesi 12 Dev Adam'ın başarılı pivotu Sertaç Şanlı'dan gelen haber can sıktı.  

Barcelona Sertaç Şanlı'yı bırakmadı

Basketbol spikeri İsmail Şenol'un Twitter hesabından yaptığı paylaşıma göre, Barcelona, Sertaç Şanlı’nın milli takımda yer almasına izin vermedi. Bu nedenle Sertaç, yarınki maçta forma giyemeyecek.

TBF, Barça'yı FIBA'ya şikayet etti

Şenol bu gelişme üzerine Türkiye Basketbol Federasyonu'nun, Barcelona ile ilgili rahatsızlığını FIBA’ya bildirdiğini de açıkladı. Sertaç sezon başında Anadolu Efes'ten ayrılarak İspanyol devine transfer olmuştu. 

Sertaç Barcelona'ya ısınıyor

30 yaşındaki basketbolcu, bu sezon EuroLeague'de 11.1 dakika süre ve 6.1 sayı ortalamaları yakalarken, İspanya ACB Ligi'nde de 12.4 dakika ve 6.2 sayı ortalamaları ile mücadele etti. 

Larkin ve Melih oynayacak

Öte yandan hafta arası EuroLeague mesaisi nedeniyle Belarus karşısında yer alamayan Fenerbahçe Beko kaptanı Melih Mahmutoğlu ile Anadolu Efes'ten Shane Larkin ise yarın takımda olacak. Grubundaki ilk maçında Belarus'a 84-70 yenilen 12 Dev Adam, Büyük Britanya'yı saat 19.00'da Sinan Erdem Spor Salonu'nda konuk edecek. 

Senin için hazırladığımız haberler