Türkiye Basketbol Ligi'nde 2. haftanın panaroması

Burak Alaca
28.09.2023 - 19:09 | Son Güncellenme: 28.09.2023 - 19:21

Türkiye Basketbol Ligi'nde (1. Lig) 2. hafta geride kaldı. İşte Süper Lig'e çıkış mücadelesinde haftanın öne çıkanları...

Türkiye Basketbol Ligi'nde 2. haftanın panaroması

Ece ERGEZ-AJANSSPOR

Ligin bildiğimiz o çekişmesine artık ikinci hafta itibariyle tam anlamıyla başlamış bulunuyoruz. Şampiyonluk hedefi olan takımlar tek galibiyetler yerine form durumunu iyileştirerek doğru adım atmanın farkında bir şekilde ilerliyor. 

Haftanın açılış karşılaşmasında iki Ankara takımı karşı karşıya geldi. Genç ve enerjik ekip olan TED Kolejliler, OGM Ormanspor'u mağlup ederek hanesine değerli bir galibiyet ekledi. OGM Ormanspor'da bireysel olarak öne çıkan oyuncular olsa da takım olarak tatsız başladılar.

Mersin MSK, Konya deplasmanından Semt77 Yalovaspor ise evinde Kocaeli BŞB Kağıtspor karşısında parkeden rahat galibiyetle ayrıldı. İki şampiyonluk favorisi beklenildiği gibi kazanarak şaşırtmadı. Esenler Erok da ilk haftanın aksine bu hafta deplasman olmasına rağmen iyi bir oyunla Gaziantep Basketbol'u mağlup etmesini bildi. Sel sonrası salonları kullanılamayacak duruma gelen Erok, salon onarımı tamamlanana kadar maçlarını Ahmet Cömert Spor Salonu'nda oynayacak. 

İlgini Çekebilir
Anadolu Efes'in transferde gözü NBA'de!
Habere Git

Alagöz Holding Iğdır, MKE Ankaragücü'nü evinde mağlup ederek ligdeki ilk galibiyetini aldı. Aslında mevcut salon ikisinin de bir nevi kendi salonları olarak görebiliriz. Çünkü Iğdır maç günleri harici Ankara'da kalıyor ve idmanları bu salonda gerçekleştiriyor. Bunun avantajını deplasmanda bence çok iyi kullandı ve galip gelmesini bildi. Temsil ettiği bölge ligimiz için çok kıymetli. Umarım her geçen gün daha iyiye giderek ligde kalıcı olurlar.

Bu sene daha iyi bir kadroya sahip olan Pizza Lazza Haremspor'un nasıl bir sezon geçireceği merak edilen bir diğer konuydu. Ligde önemli bir çıkış arayan Finalspor gibi önemli bir rakibi bu hafta evinde mağlup etmesini bilerek bence önemli bir mesaj verdi. Harem bu sezonun en sürprize açık ve lige renk katan takımların başında geliyor, merakla takipteyiz. 

Haftanın sürpriz galibiyetinde ise ligin iki yeni takımın mücadelesine tanıklık ettik. Kurduğu iddialı kadro ve hedefle yeni olsa da diğer yeni takımlardan ayrılan Çayırova'yı, Kapaklıspor mağlup ederek müthiş bir başarıya imza attılar. Bizler ne kadar kadroları kağıt üstünde yorumlasak sahada yürekle oynandığını bir kez daha bize gösterdi. Alt liglerden beri takipte olduğum takımın taraftar desteği de azımsanacak gibi değil. Salon tadilatı ardından önümüzdeki hafta evlerinde  ilk maçlarını oynayacaklar. Salon atmosferini ve maçı bekliyoruz. 

İlgini Çekebilir
Sakatlıklar Fenerbahçe'ye güç kaybettirdi para kaybettirmedi!
Habere Git

Bir diğer iddialı kadrolardan biri olan Sigortam.net ise Fenerbahçe Koleji karşısında zaman zaman zorlansa da galip gelmesini bildi. Ağırlıklı olarak gençlerden kurulu kadro Bornova Belediyesi Karşıyaka ise deplasmanda Balıkesir BŞB'yi mağlup ederek önemli bir galibiyete imza attı.

Ligde mücadele eden her takım değerli ve kıymetli. Her takımda süreçler, durumlar birbirinden farklı işleyebiliyor. Hiçbirini herhangi sebeple hedef göstermek, alaya almak hiçbir profesyonelin yapmaması gereken bir eylem olduğunu düşünüyorum. Hepsinin bu lige değer kattığından şüphemiz yok. Önümüzdeki hafta 3. maçların panoramasıyla görüşmek üzere....

İşte hafta kazananları ve toplu sonuçları:

TBL 2. hafta sonuçları

Gölbaşı Belediyesi TED Ankara Kolejliler 85-711 OGM Ormanspor
MKE Ankaragücü 71-87 Alagöz Holding Iğdır
Fenerbahçe Koleji 90-95 Sigortam.net
Konyaspor 75-92 Mersin MSK
Balıkesir BŞB 66-69 Bornova Belediyesi Karşıyaka
Çayırova Belediyesi 84-87 Kapaklıspor
Semt77 Yalovaspor 98-64 Kocaeli BŞB Kağıtspor
Gaziantep Basketbol 56-70 Esenler Erok
Pizza Lazza Haremspor 72-67 Finalspor

----

HAFTANIN EN'LERİ
Haftanın takımı: Kapaklıspor
Haftanın koçu: Kadir Serdar
Haftanın yabancı oyuncusu: Troy Franklin (Kapaklıspor)
Haftanın yerli oyuncusu: Kemal Can Aktuna (Kapaklıspor)


Haftanın yabancı beşi: 
Marlain Veal (Alagöz Holding Iğdır)
Troy Franklin (Kapaklıspor)
James Woodard (Esenler Erok)
Joshua Patton (Bornova Belediyesi Karşıyaka)
Abdoulaye Gueye (Sigortam.net)

Haftanın yerli beşi (altın):
Ekrem Sancaklı (Gölbaşı Belediyesi TED Ankara Kolejliler)
Kemal Can Aktuna (Kapaklıspor)
Altan Erol (Esenler Erok)
Orhan Hacıyeva (Semt77 Yalovaspor)
Hazer Avcı (Mersin MSK)


Haftanın yerli beşi (gümüş):
Yiğitcan Turna (Mersin MSK)
Kadir Bayram (Semt77 Yalovaspor)
Cem Han (Kapaklıspor)
Ali Işık (Pizza Lazza Haremspor)
Tunahan Dikmen (Esenler Erok)

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe 5 yıl izledi sonra transferi bitirdi!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler