Tebrikler kızlar! Filenin Sultanları’ndan 3'te 3...

22.08.2021 - 18:54 | Son Güncellenme: 22.08.2021 - 19:24

Son dakika haberleri… A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda İsveç’i mağlup etti. İşte detaylar…

Tebrikler kızlar! Filenin Sultanları’ndan 3'te 3...

AJANSSPOR - HABER

 

Filenin Sultanları, Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’ndaki yolculuğunu sürdürüyor. D Grubu’nda yer alan milliler, bugün İsveç’i 3-0 mağlup etmeyi başardı. Müsabakanın ilk setinde başa baş bir üstünlük varken; ikinci sette daha tecrübeli ve daha dinamik olan Sultanlar, skoru 2-0’a getirdi. 3. sete de art arda sayılarla giren takımımız, İsveç’e sayı vermeden maçı 3-0’lık skorla kapattı.

İlk sette nefesler tutuldu!

Maçın ilk setinde üstünlük bir İsveç'in bir de Türkiye'nin eline geçti. A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın antrenörü Giovanni Guidetti'nin nokta atışı hamleleriyle sette son sözü Filenin Sultanları söyledi. 30-29 devam eden uzatmalı sette, Meryem Boz durumu 31-29'a getirip skoru 1-0'a taşıyan oyuncu oldu.

 

İkinci sette milliler ağırlını koydu

İlk setteki rekabetin bir benzeri ikinci sette de yaşandı. Ancak, A Milli Kadın Voleybol Takımımız; ilk sette olduğu gibi ikinci seti de uzatmalara götürmedi. Hande Baladın'ın İsveç tarafına gönderdiği topu İsveç savunması çıkaramayınca skor tablosu 2-0'a geldi. 

 

Isabel Haak, İsveç'i kurtaramadı! Milliler, 3. seti de kazandı...

Voleybol kariyerini Türkiye'de sürdüren Isabel Haak, İsveç'in sahadaki en deneyimli oyuncuları arasındaydı. Maç boyunca millilere sorun yaşatan başarılı pasör, 3 sette de azmiyle dikkat çekti. Öte yandan, millilerimiz 3. seti daha rahat bir tonda oynayıp 3-0'la salondan ayrıldı. Bu galibiyet, A Milli Kadın Voleybol Takımımızın turnuvadaki 3. galibiyetiydi.

Sultanlar'dan müthiş başlangıç!

Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nın ilk maçında turnuvanın ev sahibi Romanya'yı 3-1 mağlup eden Filenin Sultanları, ikinci maçta da Ukrayna'yı 3-0 geçmişti. Turnuvanın üçüncü maçında İsveç'le karşılaşan milliler, bu maçtan da 3-0'lık skorla ayrılınca ilk 3 maçında 3 galibiyet almış oldu. Bu sonuçla beraber Türkiye, D Grubu'nda ilk sıraya kuruldu.

Boz: "Bizi izlemeye devam edin..."

Maçtan sonra yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan Meryem Boz: "Çok iyi çalıştık. Yolumuz çok uzun. 3 maçı kazandık. Maç maç gitmeyi düşünüyoruz. Bizi izlemeye devam edin" dedi.

Guidetti: "Kafaca biraz zayıf başladık..."

Maçtan sonra TRT Spor'a açıklamalarda bulunan A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın Başantrenörü Giovanni Guidetti: "Teşekkürler. (Türkçe söyledi) Karşı tarafın güçlü smaçörleri olduğunu biliyorduk. Çok iyi 4 numaraları da var. Kafaca biraz zayıf başladık. Tabii ilk seti aldıktan sonra maç biraz daha kolaylaştı ve kolay bitti. Bu turnuvada çok fazla genç oyuncumuz oynama şansı buluyor. Kenardan içeri girdikleri her anda da iyi işler yapıyorlar. Bizim için çok iyi bir durum" diye konuştu.

"Çok zorlanacağımızı düşünmüyorum..."

Ufuktaki Finlandiya maçına da değinen Guidetti: "Son Finlandiya maçımızı hatırladığımız da son sette kazanmıştık. Ama bu turnuvada çok iyi oynamıyorlar. O yüzden çok zorlanacağımızı düşünmüyorum" dedi. 

Hande Baladın: "Çok mutluyum..."

Oyuna giren oyuncularla çıkan oyuncular arasında bir fark olmadığını, herkesin aynı amaçla mücadele ettiğini söyleyen milli voleybolcu Hande Baladın: "Bugün sahada olan tüm oyuncular ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı. Galibiyetle ayrıldığımız için çok mutluyum. Gruptaki her maçımız bizim için önemli. Finlandiya ve Hollanda gibi güçlü ekiplere karşı oynayacağız. Şu andan itibaren Finlandiya maçını düşüneceğiz. O maçtan da galip ayrılmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaptan Erdem: "İyi hazırlanacağız..."

Tıpkı Hande Baladın gibi yeni oyuncuların renk kattığını söyleyen kaptan Eda Erdem: "Ara ara hareketlilikler oldu ama 3-0 aldığımız için mutluyum. Takım olarak kazasız geçirdiğimiz için mutluyum açıkçası. Finlandiya ekibi iyi servis atan ve iyi savunma yapan dirençli bir ekip. 2019'da zorlanmıştık. İyi hazırlanacağız. Güzel bir maç olacak. İnşallah kazanacağız. Bakalım" dedi.

Üstündağ: "Final yolu gelir diye düşünüyorum..."

Giovanni Guidetti ve milli voleybolcuların akabinde, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Akif Üstündağ da açıklamalarda bulundu. Üstündağ: "Yarın 20.30'da Finlandiya maçı var. 4. maçı oynayacağız. Sonra Hollanda’yla grup birinciliği için oynayacağız. Güzel bir maç olacağını düşünüyorum. Bizi izlemeye devam etsinler. Ülkenin gururu olan kızlarımızı desteklemeye devam etsinler. Final yolu gelir diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler