Rıza Çalımbay: "Beşiktaş'tan Teklif Gelse Zaten Kabul Edecektim"

İsa Kethüda
31.01.2022 - 10:43 | Son Güncellenme: 31.01.2022 - 11:04

Sivasspor haberleri... TFF Süper Lig takımlarından Demir Grup Sivasspor teknik direktörü Rıza Çalımbay, Beşiktaş'tan teklif gelse kabul edeceğini söyledi.

Rıza Çalımbay: "Beşiktaş'tan Teklif Gelse Zaten Kabul Edecektim"

Süper Lig ekiplerinden Demir Grup Sivasspor'un tecrübeli teknik direktörü Rıza Çalımbay gündeme dair açıklamalarda bulundu. Başarılı çalıştırıcı, genç teknik adamlar Emre Belözoğlu, Volkan Demirel ve İlhan Palut hakkında da konuştu. Çalımbay, ayrıca Beşiktaş'tan teklif gelip gelmediğini de açıkladı.

"Kriz yönetimini de geliştirdiğin zaman başarılı oluyorsun"

Sabah gazetesine konuşan Çalımbay, "Sivasspor'daki istikrarımız tabii ki aldığımız sorumluluk ve işimizi çok sevmeye bağlı. Bazen çok zor, sıkıntılı günler yaşayabilirsiniz. Benim futbolun içinden gelmem en büyük şansım. Beşiktaş'ta 10 seneye yakın takım kaptanlığı yaptım. En çok şampiyonluk gören de ben oldum. Bunların hepsi tecrübe oluyor. Bunları antrenörlük hayatımıza yansıtıyoruz. Kriz yönetimini de geliştirdiğin zaman başarılı oluyorsun.

"Benim gittiğim takımların çoğu krizdeydi"

Benim gittiğim takımların çoğu krizdeydi. Önemli olan ekibimizle beraber o krizi yönetmek ki biz mükemmel yönettik. Aldığımız takımları hep düşüşteyken yükselttik ve çok güzel yerlere getirdik. En son örnek Antalyaspor ile Trabzonspor. Antalyaspor sonuncuydu, 2 puanda aldık ve 5. bitirdik. Trabzonspor ilk 10'da değildi. Biz aldık, o sezonu 5. bitirdik. Bunların hepsi kriz yönetimidir.

Volkan Demirel, Emre Belözoğlu, Nuri Şahin, İlhan Palut...

Volkan Demirel, Emre Belözoğlu, Nuri Şahin, İlhan Palut gibi genç jenerasyon teknik adamların başarıları önemli. Bu isimler çoğalmalı. Alttan yetişmesi gerekiyor. Kendilerini çok iyi eğitmeleri gerekiyor.

"Sıkıntılı zamanlar yaşayacaklar"

Bazıları iyi futbolcu olabilir ama antrenörlük farklı bir şey. Kendini geliştirmezsen o zaman bir yere kadar götürebilirsin. Genç jenerasyondan teknik adamlar illaki sıkıntılı zamanlar yaşayacaklar. Ama pes etmemek gerek. Türk futboluna olumlu etkileri olacaktır.

"Beşiktaş'tan bana teklif gelirse izin veriyorlar"

Beşiktaş'tan net bir teklif gelmedi. Gelse zaten kabul edecektim. Beşiktaş'ta yıllarca oynadım. Bir kere gittim ama doğru zaman değildi. Sivas'ta çalışırken bile Beşiktaş'tan bana teklif gelirse izin veriyorlar ama başka bir takım isterse beni vermezler. Sadece Beşiktaş ve Milli Takım isterse verirler. O da Beşiktaş'la aramızdaki bağdan dolayı. Beşiktaş'tan teklif geldiği zaman seve seve gider çalışırız. Para falan da önemli değil.

"Roma'ya elenmek Trabzonspor için tarihi fırsat oldu"

Trabzonspor ligin ilk sırasında ve şampiyonluk için mücadele ediyor. Çok da iyi gidiyorlar. Eğer Trabzonspor, Roma'ya elenmeyip yoluna Avrupa'da devam etseydi böyle başarılı olması zordu. Hatta bana göre Roma'ya elenmelerine de fazla üzülmediler. Hedefleri şampiyonluktu. Tarihi bir fırsat oldu onlar için.

"Mesela transfer yapamıyoruz"

Avrupa'ya 2 sene üst üste giden Anadolu takımı hiç yok. Biz onu başardık. Mesela transfer yapamıyoruz. Maddi açıdan sıkıntılar var. Transfere de ihtiyacımız var. Ligi ve kupayı bir arada götüreceğiz, bir sürü sakatımız da var. Bütün takımlar hemen hemen transfer yapmış. Kulübün tabii ki maddi gücü yoksa zorla da transfer yaptıramazsın. 

İlgini Çekebilir
Beşiktaşlı Cyle Larin tarih yazdı...
Habere Git

"Hakemlerden başımız çok yandı"

Hakemlerden başımız çok yandı. Ben artık pes ettim, bir şey demiyorum. Olan oluyor sahada, arkasından bin kere de konuşsan fark etmiyor. Değişen bir şey yok. Hakemler, teknik direktörlerin karakterlerini biliyorlar ve ona göre davranırlarsa iyi olur. Anlayışlı olmaları iyi olur" dedi. 

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'la anlaşamadı, yeni teklif geldi! Vida'nın yeni adresi...
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler