Ajansspor

Tek kollu Lindh sahneye çıktı, takımı tur atlayan taraf oldu!

Editör: Ahmet Kaan Mandalı

Son Güncelleme /

Koper ve Runavik arasında oynanan Konferans Ligi 2. Ön Eleme Turu eşleşmesine, doğuştan tek kolu olmayan Marius Lindh'in performansı damga vurdu.

Haberin Kaynağı:
Ajansspor
Google NewsAbone OlOkunma Süresi: 1 dk
WhatsApp'ta PaylaşFacebook'ta PaylaşX'ta Paylaş
😀-
😂-
😢-
😡-
😲-

Futbol dünyası, geçtiğimiz saatlerde çok anlamlı bir hikayeye tanıklık etti.

Golünü attı, maçın önüne geçti

Slovenya'dan Koper ve Faroe Adaları'ndan Runavik'i karşı karşıya getiren UEFA Konferans Ligi 2. Ön Eleme Turu rövanş karşılaşmasının normal süresi, Kuzeylilerin 3-1'lik zaferiyle sonuçlandı ve mücadele penaltılara gitti. Penaltıları da 4-3'le geçen ve tur atlayan taraf olan Runavik'te ise Marius Lindh, attığı golle adeta karşılaşmanın önüne geçti.

Doğuştan tek kolu yok

Maçın 70. dakikasında skoru 2-0'a getiren golü kaydeden Lindh, sağ kolunda doğuştan bir engeli olmasına karşın ampute futbolunda mücadele etmiyor. Kariyerini bir süredir Faroe Adaları'nda sürdüren 27 yaşındaki oyuncu, bu sezon Runavik formasıyla ise toplam 24 maça çıktı ve 5 gol 4 asistlik bir performans sergiledi. Lindh'in kariyer yılı ise 2024 olmuş; çıktığı 33 maçta 14 gol 7 asist üreten Danimarkalı sağ kanat, genel mücadelesiyle takdir toplamıştı.

Ligin en değerli isimlerinden

Transfermarkt'ın yaptığı güncellemeyle piyasa değerini 175 bin euroya yükselttiği Lindh, şu an Faroe Adaları Ligi'nin en değerli 15. oyuncusu konumunda. Engeline rağmen yaptıklarıyla dikkat çeken Danimarkalı sağ kanat, UEFA Konferans Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda ise takımıyla birlikte İsviçre ekibi Lugano'ya rakip olacak.

Bu videoya da göz atabilirsin

Sizin için önerilen haberler yükleniyor...