Fenerbahçe Rennes maçında Doğan Alemdar oyuna girdi

Kerem Ergün
27.10.2022 - 21:05 | Son Güncellenme: 27.10.2022 - 21:42

UEFA Avrupa Ligi B Grubu 5. maçında Fenerbahçe ile Rennes karşılaşıyor. Konuk ekibin milli kalecisi Doğan Alemdar ikinci yarıda oyuna dahil oldu. Detaylar...

Fenerbahçe Rennes maçında Doğan Alemdar oyuna girdi

UEFA Avrupa Ligi B Grubu 5. maçında Fenerbahçe evinde Rennes'i ağırlıyor. Gruptan çıkmayı garantileyen iki takım liderlik için karşı karşıya geliyor. Zorlu mücadelenin 52. dakikasında tanıdık bir isim Fransız temsilcisi adına oyuna dahil oldu.

Steve Mandanda yerine oyuna girdi

Rennes Teknik Direktörü Bruno Geneiso, Fenerbahçe karşısında 37 yaşındaki tecrübeli kaleci Steve Mandanda'yı ilk 11'de tercih etti. Mücadelenin ilk yarısında aldığı darbe sonucu sakatlanan tecrübeli kaleci ikinci yarıda da kendini denemek amacıyla oyuna devam etti. Fakat Fransız file bekçisi ağrıları sebebiyle oyundan çıkmak zorunda kaldı. Milli kalecimiz Doğan Alemdar 52. dakikada Mandanda yerine oyuna girdi.

İlk Avrupa Ligi maçı

52. dakikada Mandanda yerine oyuna giren Doğan Alemdar, böylece kariyerindeki ilk UEFA Avrupa Ligi maçına çıkmış oldu. Genç kaleci Avrupa'daki ilk maçına da yine Rennes forması altında UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde çıkmıştı. Son 16 turu rövanş maçında Fransız temsilcisi Leicester City'yi 2-1 mağlup etmiş fakat ilk maçı 2-0 kaybettiğinden dolayı turnuvaya veda etmişti.

İlgini Çekebilir
Doğan Alemdar değerini katladı! Listedeki tek Türk oyuncu oldu...
Habere Git

Fenerbahçe'ye karşı üçüncü maçı

Doğan Alemdar, bu maçla birlikte üçüncü kez Fenerbahçe karşısında oynamış oldu. Milli file bekçisi Kayserispor'un 2020/2021 sezonunda Fenerbahçe ile oynadığı maçların tamamında kaleyi korumuştu. Ligin 21. haftasındaki maçı sarı lacivertliler deplasmanda 3-0 kazanmıştı. Kayseri temsilcisi Süper Lig'in son maçında da (42. hafta) İstanbul ekibine boyun eğmişti. Sarı Kanaryalar o karşılaşma da rakibini 2-1'lik skorla geçmişti.

Bu sezon 3 maça çıktı

Geçtiğimiz sezon 3.50 milyon Euro karşılığında Kayserispor'dan Rennes'e transfer olan Doğan Alemdar, tamamı Ligue 1'de olmak üzere bu yıl 3 maça çıktı. 19 yaşındaki kaleci kalesinde 4 gol gördü. Kariyerinde 87 maça çıkan milli kaleci, bu maçların yirmi ikisinde gol yemezken geriye kalan maçlarda 134 gol yedi. A Milli Takımızla da ilk maçına Litvanya karşısında çıkan Doğan, o maçta gol yemedi. Transfermarkt verilerine göre güncel piyasa değeri 4 milyon Euro olan file bekçisinin Rennes ile 30 Haziran 2026'ya kadar sözleşmesi bulunuyor.

Senin için hazırladığımız haberler