Tekirdağ'da yağlı güreşler başladı

Akın Ungan
08.06.2023 - 15:51 | Son Güncellenme: 08.06.2023 - 15:56

Son dakika güreş haberleri | 57. Uluslararası Kiraz Festivali çerçevesinde Tekirdağ'da düzenlenen Hüseyin Pehlivan Yağlı Güreşleri başladı. Detaylar...

Tekirdağ'da yağlı güreşler başladı

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl 57.'si düzenlenen Uluslararası Kiraz Festivalinde Hüseyin Pehlivan Yağlı Güreşleri başladı. Sahil dolgu alanda gerçekleştirilen organizasyonda 200 güreşçi mücadele verecek.

Başpehlivanlık için 20 başpehlivan kol bağlayacak

Başpehlivanlık güreşlerinde aralarında İsmail Koç, Orhan Okulu, Recep Kara, Tanju Gemici, Hüseyin Gümüşalan'ın da olduğu 20 başpehlivan kol bağlayacak.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı'ndan açıklama

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, yaptığı açıklamada, "Biz dedelerimizden, nenelerimizden miras kalan bu ata sporumuzu yaşatmak için mücadele ediyoruz. Allah razı olsun başta Süleyman ağabey, Hikmet ağabey bu konunun öncülüğünü yaptılar. Taşın altına elini değil gövdelerini koydular" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Milli güreşçi Taha Akgül, şampiyonluğun sırrını açıkladı
Habere Git

"Sadece ata sporumuzu değil Hüseyin Pehlivanın ismini de yaşatmak istiyoruz"

Sözlerine devam eden Yüksel, "Gençlerimizi bu er meydanına çıkartıp onları daha sportmen, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği bu çocukları çok daha iyi yerlere getirmek için mücadele ediyorlar. Şükranlarımı sunuyorum. Tabii Hüseyin Pehlivan bizim şehrimizin değeri, bizim toprağımızın çocuğu onun ismini yaşatmak da bizim boynumuz borcu, sadece ata sporumuzu değil ismini de yaşatmak istiyoruz" dedi

Senin için hazırladığımız haberler