Fatih Tekke: "Milli Takım'da Haksızlığa Uğramış Trabzonsporlu Futbolcu Çoktur"

İsa Kethüda
04.12.2022 - 17:07 | Son Güncellenme: 04.12.2022 - 17:16

İstanbulspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, milli takımlarda haksızlığa uğramış futbolcu sayısının çok olduğunu bunların başında da Trabzonsporlu oyuncuların geldiğini söyledi.

Fatih Tekke: "Milli Takım'da Haksızlığa Uğramış Trabzonsporlu Futbolcu Çoktur"

AJANSSPOR-HABER

Süper Lig ekiplerinden İstanbulspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, milli takımlarda haksızlığa uğramış futbolcu sayısının çok olduğunu söyledi. İşte Tekke'nin SportBox YouTube kanalına yapmış olduğu açıklamalar...

"3-5 sene topladığım parayla bir ilk arabamı almıştım"

Milli Takım'dan aldığı prim ile bir araba aldığını söyleyen Tekke, "Benim ilk para kazandığım yer milli takımlardaki primler vardı. Günlü harcırah verirlerdi bize, onları ben toplamıştım. Bir Tipo arabası almıştım. Bir de Avrupa Şampiyonası ve Başkan Şampiyonası olduğumuzda devletimiz bize bir prim olarak bizim için çok iyi bir para vermişti. Onları ben hep böyle toplayıp 3-5 sene topladığım parayla bir ilk arabamı almıştım" dedi.

İngiltere'den Arsenal ve Everton istedi

İngiltere'den çok ciddi takımların kendisini istediğini belirtekn Tekke, "İngiltere'den çok ciddi takımların istediğini, görüşmeler de oldu. Kiralık hatta "Olsun" dedik. Son günde ise Arsenal'den oldu, Everton'dan olmuştu. Ama benim Trabzonspor'dan ayrılma gibi bir şeyim hiç olmadı. Çünkü o dönemler forsa ediyorduk yani ligi en azından. Bir fırsarttır, Zenit maddi olarak kulübün isteğine yakın bizim de ayrılma isteğimiz de oldu o dönem yaşanan talihsiz şeylerden dolayı. 

İlgini Çekebilir
Icardi, Arjantin'e gitti! İşte sebebi...
Habere Git

"Futbolu bıraktığım an gibi düşünüyordum"

Neticesinde o günkü koşullar, öyle bir karar verildi. Aslında benim için futbolu bıraktığım an gibi düşünüyordum ama sonra da hiç beklemediğim belki de başarı hikayesinde en öne koyacağımız şeyler nasip oldu bize. Oraya gittiğimde ben net tatile gitmiş gibi "Futbolu bıraktım, orada tatile giderim, idman yaparım, maç oynarsam oynarım" tadındaydı. 

"Türkiye'de Galatasaray haricinde bunu bir Arda yaşadı"

Rusya'daki kaldığım St.Petersburg çok ciddi problemler vardı. Dışarıdan gelen oyuncular, bir de bizim oraya gidişimiz onların tarihine göre o dönemin en büyük en önemli transferi. Kendimizi kabul ettirmemiz, işte dilin olmayışı, kültür farklılığı, yemek, kalma, şu , bu falan derken bir sürü sıkıntılar çektik ama 2 yılın sonunda ancak bunu aşabildik. O 2 yıl içerisinde zaten geri dönme, oraya dönme, buraya transfer olma bir sürü spekülasyonlar da oldu ama neticesinde kaldık ve UEFA Kupası'nı kazandık. Ki Rusya'da böyle bir şey daha önce hiç olmamış. Türkiye'de Galatasaray haricinde bunu bir Arda yaşadı. Bir de Emre ikisi aynı takımda yaşadı. 

"Trabzon'da  o şeydir; Oğlum bu maçı alın ha!"

Süper Kupa'yı kazandık, Rusya Ligi şampiyonu, 2 tane Rusya Kupası... Dolayısıyla 5 tane önemli kupayla orada hikayemize son verdik. Ama zor muydu, evet çok zordu. Oyun olarak değil, futbolculuk olarak değil ama yaşam olarak zordu. Ülkemizdeki futbol dili konuşulmuyor. Futbol konuşulduğu gibi düşünüldüğü gibi düşünülmüyor. Orada biraz daha farklı. Adam mesela alkol almış, sarhoş gibi geliyor işte; "Izvinite". Diyor ki işte; "Özür dilerim bir imza verir misin?". Veriyorsun, diyor ki işte; "Geçen hafta çok kötü oynadınız ama bir dahaki maçta size başarılar diliyorum." Yani konu bu, bu kadar. Mesela Trabzon'da  o şeydir; Oğlum bu maçı alın ha!" şeklinde konuştu.

İlgini Çekebilir
Ferdi Kadıoğlu'nun babası dev teklifleri açıkladı
Habere Git

"Pazarda gezme benim bir alışkanlığım olmadı"

"Geriye baktığında pişmanlıkların var mı?" sorusuna da yanıt veren Tekke, "Tabii, yani şu anda o döneme baktığında bir sürü keşke falan diyebileceğizi şeyler var. Ama keşkeler kararlar işte dediğin gibi "Şuraya gitmeseydin de buraya". Ama yani "Nasibimi yaşarım" diye hayata bakış açım o. Ülkede potansiyel, performans, yetenek, kalite, bu değerli olan şey çok önemli değil ülkede. Hiç olmadı da. Bunu beklemek te doğru değil. Önmeli olacaksınız, pazarda çok gezeceksiniz. Pazarda gezme benim bir alışkanlığım olmadı, inşallah da olmayacak. Ama bunun içinde çok şey değilim. Ben zaten öyle çok 'harala gürele' seven bir adam değilim. Daha böyle dingin, sessiz...

"Milli takımlarda haksızlığa uğramış Trabzonsporlu futbolcu çoktur"

Milli takımlarda haksızlığa uğramış futbolcu sayısı çoktur, bunu söyleyeyim. Bunların başında maalesef yine Trabzonsporlu oyuncular gelir. Genel hatlarıyla o dönemde yarıştığımız oyuncular hem kaliteleri, hem başarıları bir de o pazarın sahipleriydiler zaten. Orada onları geçmenize müsaade etmeleri mümkün değildi. Onlar da başarılıydılar. Ama biz aynı koşullarda olmuş olsak ne olabilirdi onu bilmiyorum. Çünkü öyle bir koşul bize ne oyunculuğumuzda ne teknik adamlığımızda verilmiyor" diye konuştu. 

Fatih Tekke kimdir?

Fatih Tekke 9 Eylül 1977 Trabzon doğumludur. Futbola Trabzonspor altyapısında başladı ve 1995 yılında A Takıma yükseldi. Bordo-mavili takım ile çıktığı 235 karşılaşmada 103 gol ve 36 asist kaydetti. Şu anda İstanbulspor'da teknik direktör olarak görev yapan 45 yaşındaki çalıştırıcı, Zenit, Gaziantepspor, Altay, Orduspor, Ankaragücü, Rubin Kazan ve Beşiktaş gibi takımların da formasını giydi. Tekke futbolu bıraktıktan sonra Denizlispor, İstanbulspor (3), Bursaspor, Boluspor ve Kayeri Erciyesspor gibi takımları da çalıştırdı.

İlgini Çekebilir
Galatasaray için şok sözler: Ayrılmak istiyor!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler