'Teknik direktör benim, kararları ben veririm!'

03.02.2020 - 03:30 | Son Güncellenme: 03.02.2020 - 00:43

Avrupa'dan spor haberleri... Fransa Ligi maçında PSG'de oyundan çıkan Mbappe'nin sergilediği tavır sonucu Thomas Tuchel ile arası açıldı. Deneyimli teknik adamdan açıklamalar geldi. Dış basından son dakikalar...

Fransa Ligue 1’de PSG'nin Montpellier'i 5-0 mağlup ettiği karşılaşmada Kylian Mbappe'nin oyundan çıkarken sergilediği davranışlar gündeme bomba gibi düşmüştü.

Maçın 68. dakikasında yerini Mauro Icardi'ye bırakan Kylian Mbappe, bu kararı beğenmemiş ve sinirli bir tavır sergilemişti. PSG Teknik Direktörü Thomas Tuchel, konuyla ilgili olarak dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

''Kimin çıkacağına ve gireceğine ben karar veririm''

'Teknik direktör benim, kimin oyundan çıkacağına ve kimin gireceğine ben karar veririm' diyen Tuchel, Mbappe’nin oynamak isteyen bir futbolcu olduğunu da belirtti.

Deneyimli teknik adam, ''Mbappe her zaman oynamak isteyen zeki bir oyuncu. Kenara alınmayı sevmiyor. Bunlar iyi görüntüler değil ama bu tür şeylerle uğraşmak zorunda olan tek kulüp değiliz'' dedi.

''Tenis oynamıyoruz, futbol oynuyoruz ''

Mbappe’yi neden oyundan aldığını kendisine anlattığını da ifade eden Tuchel, ''Ona bunu neden yaptığımızı söyledim. Böyle teknik kararları her zaman ben alacağım. Tenis oynamıyoruz, futbol oynuyoruz ve saygı göstermek zorundayız'' şeklinde konuştu.

Tuchel, kendisine Mbappe'nin disiplin cezası alıp almadığının sorulması üzerine ise "Bilmiyorum. Düşünmeliyim. Bir karar vereceğim'' şeklinde cevap verdi.

AJANSSPOR - DIŞ HABERLER

Senin için hazırladığımız haberler