Teknik direktör olarak başladı kendini oyuna aldı
Editör: Ajansspor
Son Güncelleme /
Teknik direktör olarak başladı kendini oyuna aldı

- Haberin Kaynağı:
- Ajansspor
TFF 2´inci Lig Beyaz Grup ekiplerinden Gümüşhanespor ile Ottocool Karagümrük arasında haftasonu oynanan maçta ilginç anlar yaşandı. Karşılaşma öncesi teknik direktörü istifa eden Gümüşhanspor sahaya futbolcusu Oktay Delibalta yönetiminde çıktı. Takım arkadaşlarına saha kenarından taktik veren futbolcu, ikinci yarıda girdiği oyunda taktikleri bu kez saha içinden verdi.

Oyuna kendisini aldı
TFF 2´inci Lig Beyaz grupta liderliği sürdüren Gümüşhanespor´da teknik direktör Ahmet Yıldırım, haftasonu oynanan Ottocool Karagümrük maçından bir gün önce istifa etti. Teknik direktörsüz kalan Gümüşhanespor´da tecrübeli futbolcu Oktay Delibalta takımın başında sahaya çıktı. Maç öncesi toplantı yaptığı arkadaşlarına ısınma hareketlerini yaptıran ve maça hazırlayan Delibalta, saha kenarından taktikler verip uyarılarda bulundu. 1-1 devam eden karşılaşmanın 52´inci dakikasında Kağan´ın yerine oyuna giren Oktay Delibalta bu kez saha içerisinde taktik vermeyi sürdürdü. Oktay´ın oyuna girmesiyle 2 gol daha bulan Gümüşhanespor karşılaşmayı 3-1 kazandı. Kırmızı-beyazlı ekip 39 puanla ligde liderliğini sürdürdü.

'Birinin sorumluluk alması gerekiyordu'
Kamp akşamı teknik direktörlerinin ayrıldığını öğrendiklerini ifade eden Oktay Delibalta, “Bu durumda birinin sorumluluk alması gerekiyordu. Ben de bu takımın büyüğü ve tecrübelisi olarak sorumluluğu alma gereği duydum. Başkanımız da bize çok inandığı için bu görevi verdi. Ben de takım arkadaşlarımla konuştum ve bu önemli maça böyle çıktık” dedi.

'Ben oyuna girince Kağan benim yerime görevi devraldı'
“Maça çıktık ve oyun başladı. Maça göre hamlelerimizi belirlemiştik. Kağan´ın sakatlığı oldu. Aslında ben ısınmıyordum. Ama onun yerine oyuna girmem gerekiyordu. Eşofmanları hemen çıkarıp kendimi oyuna aldım. Ben oyuna girince Kağan benim yerime görevi devraldı. O kenarda teknik direktörlük görevini devraldı. Maçı böylece kazanmasını bildik. Bu maçtan alnımızın akıyla çıktığımız için çok mutluyuz. Takım arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Negatif olan havayı pozitife çevirdik. Tüm takım arkadaşlarıma bana olan saygılarından dolayı teşekkür ediyorum.”

'Benzeri durumu Aykut Kocaman yaşamıştı'
Oktay Delibalta, Aykut Kocaman´ın da bir dönem İstanbulspor´da futbolcuyken antrenörlük yaptığı benzer bir olayın daha yaşandığını sözlerine ekledi. (Skor/Sözcü)


Bu videoya da göz atabilirsin
Sizin için önerilen haberler

Kerem attı, Kadıköy yıkadı: Fenerbahçe 1-0 Beşiktaş

Nihat Kahveci: "Futbolun F'sini bilmiyor"

Dusan Tadic’ten Fenerbahçe-Beşiktaş maçı sürprizi

Serdal Adalı, Fenerbahçe maçı sonrası MHK'yi istifaya çağırdı: Hadi mahkemeye versinler!

Asensio ve İsmail Yüksek hakkında Tedesco’dan kritik bilgi

Sergen Yalçın penaltı kararına çıldırdı: "VAR nasıl çağırmaz?"

Ndidi ve Olaitan'dan üst üste paylaşım! Tepki gösterdiler

7 gollü Inter - Roma maçına Hakan Çalhanoğlu'nun füzesi damga vurdu!

Romanya basını: Lucescu'nun beyin ölümü gerçekleşti

İsmi Galatasaray'la anılmıştı: Bernardo Silva ayrılıyor!

Rıdvan Dilmen: "Bunları bir derbide zor görürüz"

Amir Murillo: "Herhangi bir kırık yok"

Fenerbahçe’nin Süper Lig kalan maç takvimi

Beşiktaş: Skandal bir penaltı kararı!

Agbadou’dan penaltı pozisyonu değerlendirmesi
