"Teknik heyet ve futbolcular için de tehlike var"

13.03.2020 - 16:55 | Son Güncellenme: 13.03.2020 - 16:55

Süper Lig'de maçlar ertelenecek mi? Son verilen kararlar neler? Süper Lig'in 26. haftasında Galatasaray evinde Beşiktaş'ı konuk edecek. Karşılaşma koronavirüs tehlikesi sebebiyle seyircisiz oynanacak. Galatasaray Divan Kurulu Başkanı Eşref Hamamcıoğlu gündemi değerlendirdi.

"Teknik heyet ve futbolcular için de tehlike var"

Galatasaray Divan Kurulu Başkanı Eşref Hamamcıoğlu, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programına bağlanarak Özgür Sancar'ın sorularını yanıtladı.

Süper Lig maçlarının seyircisiz oynanacak olması hakkında yorumlar yapan Hamamcıoğlu, "TFF'nin son yaptığı açıklamanın akabinde Cumhurbaşkanlığı'nın yaptığı açıklama tekzipti. Galatasaray'ın resmi sitesinden yaptığı açıklama son derece yerinde. Olması gereken kurumsal bir mesajdır. Biz de Galatasaray Divan Kurulu olarak sonuna kadar arkasındayız. Eğer salgın tehlikesi varsa, Avrupa'da olduğu gibi ligler iptal edilmedi. Spor maçlarına katılıp katılmamak kişinin kendi alacağı karardır. Okullara gitmek mecburi ama stadyuma gitmek mecburi değil. Tüm spor maçlarının kesinlikle iptal olması lazım. Seyircisiz oynama kararının Galatasaray'a yapılan bir komplo olduğunu düşünüyorum. Galatasaray şampiyonluğa giderken taraftardan mahrum etmek doğru değil" dedi.

"Kararı TFF vermiyor"

İnisiyatifin TFF'de olmadığını vurgulayan Eşref Hamamcıoğlu, "Galatasaray dünkü yorumu doğru olmuş olabilir ama inisiyatif TFF'de değil. Başkaları karar veriyor. Bunun değerlendirmesini yapmak tabii ki onlara düşüyor" ifadelerini kullandı.

"Teknik heyet ve futbolcular için de tehlike var"

Futbolcular ve basın mensuplarının da sağlığının düşünülmesi gerektiğini söyleyen Eşref Hamamcıoğlu, "Galatasaray'ın seyircisiz olması dezavantaj. Tehlike varsa mçlar iptal edilsin. Sonuç olarak oyuncularımız ve teknik heyetlerimiz için de tehlike var. Seyircilerin sağlığını düşünüp futbolcular ve basın mensuplarının sağlığını düşünmemek doğru bir tutum değil" yorumunu yaptı.

"Form grafiğine bakarsak Galatasaray favori"

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin, 'Hakem hatası olmazsa Beşiktaş' kazanır demecine yorum yapan Eşref Hamamcıoğlu, "Sayın Çebi'nin ilk derbisi olacak. Onun da bu demeci vermesi normal. Eşit şartlarda oynanması lazım. Form grafiğine bakacaksak Galatasaray favori görünüyor. Belki de Galatasaray favori olduğu için seyircisiz oynanacak" dedi.

Eşref Hamamcıoğlu'nun diğer açıklamaları şu şekilde:

Sporun adil olması lazım. Galatasaray'ın şampiyonluk yolunda giderken böyle bir karar onun önünü kesmektir. Neden spor maçlarının bazıları yasaklanıyor. Bu açıdan bir çifte standart var. Bu kararı verenler reaksiyona tepki verecektir. Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok.

"Karar gözden geçirilmeli"

Galatasaray evinde çok daha iyi oynuyor. Takımın güveni de arttı. Mutlu sona az kaldı. Şurada Mayıs'a az kaldı. Kulüp yöneticileri, sporu yönetenler bu kararları alırken kamuoyunun hassasiyetine ses vermeli. Spor bir kardeşliktir. Seyircisiz bir spor müsabakasının faydası yok. Bu kararı gözden geçirmeleri gerektiğini düşünüyorum.

"Maçlar ertelenmeli"

'Koronavirüse stadyumda yakalanmasın da nerede yakalanırsa yakalansın' düşüncesinin ürünü bu. Spor müsabakalarının ertelenmesinden yanayım.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler