Teknik heyetten Slimani'ye uyarı: 'Geri gelme'

29.09.2018 - 11:54 | Son Güncellenme: 29.09.2018 - 11:54

Sarı-Lacivertlilerde Islam Slimani'den daha fazla verim alınması için özel uyarılar yapıldı.

Cezayirli forvetten sık sık geri gelmemesini isteyen teknik direktör Phillip Cocu ve teknik heyet, çalışmaları sıklaştırdı. Hem takımın gol probleminin çözülmesi hem de tecrübeli oyuncunun performansını olumlu kullanabilmesi için ileri uçta kalmasının önemi vurgulandı.

Lig ve Avrupa’da istikrarsız sonuçlar alan Fenerbahçe’de gol problemine çözüm aranıyor. Şu ana kadar tam kadro olarak sadece Atiker Konyaspor karşısında mücadele eden sarı-lacivertliler henüz takım olabilmiş değil.

Sistemin işlemediğinin en iyi göstergesi ise Islam Slimani’nin performansı oldu.Tecrübeli golcü, istediği topları tam olarak alamadığı için orta sahaya kadar gelmek zorunda kalıyor. Yeterli sayıda kanat ortası ve pas alamayan başarılı futbolcunun geriye gelmesi fiziksel açıdan yıpranmasına, doğal olarak da gol vuruşu kalitesine etki ediyor.Teknik heyet bu sorunu çözebilmek ve Slimani’nin yeteneği ile gol vuruşundan daha fazla faydalanmak için çalışmalar yapıyor. 

Phillip Cocu ve ekibinin özellikle kanat ve orta saha oyuncularından bu konuda özel istekleri var. Maçı kazanmak zorunda olduklarını ifade eden Cocu, bunun için de gol atmanın kritik öneminin altını çiziyor.

Özel uyarı

Bunu da en iyi yapacak isim Slimani... Bu nedenle taktik çalışmalarda Cezayirli yıldızın daha çok topla buluşması için çalışmalar yapılıyor. Slimani’ye geriye gelmemesi ve ileri uçta kalması konusunda uyarılarda bulunuluyor. (Milliyet)

Senin için hazırladığımız haberler