Teknik heyetten Valbuena ve Giuliano'ya tam not!

10.08.2018 - 11:24 | Son Güncellenme: 10.08.2018 - 11:24

Phillip Cocu, Benfica maçında yıldızları Valbuena ve Giuliano'yu özellikle savunma taraflarıyla beğendi.

Hollandalı teknik adam, hücumda aksamalarına karşın takım defansına katkı sağlamaları nedeniyle iki oyuncusuna tam not verdi. Özellikle Fransız futbolcu Valbuena, başarılı bulunurken, Brezilyalı Giuliano geçer notu hanesine ekledi.

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Benfica’ya deplasmanda 1-0 kaybeden Fenerbahçe’de kadronun durumu şekillendi. İlk 11’de forma giyen isimlerin performansını inceleyen teknik direktör Phillip Cocu ve ekibi, iki yıldız isim üzerinde durdu.

Karşılaşma sonrası bazı eleştiriler alan ve hücumda aksadıkları düşünülen Mathieu Valbuena ve Giuliano geçer not aldı.

Cocu’nun analizlerine göre Benfica deplasmanında hücumda iki futbolcunun katkısı önemliydi. Ancak hem Valbuena hem de Giuliano hücumda beklentilerin uzağında kalıp, basit top kayıpları yaptı. Fakat oyunun öbür tarafında yani savunmada her iki isim de katkılarıyla teknik heyet tarafından olumlu karşılandı. Teknik direktör Phillip Cocu, maç öncesi iki öğrencisinden de özellikle takım savunmasına katkı sağlamalarını istemişti. Özelllikle Valbuena bu konuda hiç olmadığı kadar başarılı oldu.

Forvetsiz oynamak zorunda kalınmasının, Giuliano ve Valbuena’nın hücumdaki performansını da olumsuz etkilediği fikri teknik heyet içerisinde hakim oldu. Bu nedenle iki oyuncunun performansının değerlendirilmesinin forvetli forvetsiz oyunda farklı olacağı düşünüldü.

Valbuena ve Giuliano, takım savunmasına verdikleri katkı sayesinde ligin ilk haftasındaki Bursaspor maçında da sahada olacak. Teknik patron Cocu’nun performanslarından tatmin olduğu bu iki futbolcuyu sahaya süreceği ifade edildi. (Milliyet)

Senin için hazırladığımız haberler