Tekrar isteyen Beşiktaş'ın duruşması bitti

27.02.2020 - 20:03 | Son Güncellenme: 27.02.2020 - 20:03

Tekrar isteyen Beşiktaş'ın duruşması bitti

Beşiktaş'ın Tahkim'deki duruşması sona erdi. Türkiye Futbol Federasyonu'nun Göztepe maçının tekrar edilmesini talebini reddettiği Beşiktaş'ın Tahkim Kurulu'na yaptığı itiraz bugün görüşüldü. Duruşmalı gerçekleştirilen itirazda Beşiktaş, Göztepe-Beşiktaş maçında kural hatası yapıldığını bir kez daha savunarak, maçın tekrar oynatılmasını talep etti.

Gazeteci Ali Fuat Duatepe, sosyal medya adresinde verdiği duruşmaya dair detayları paylaştı. Duruşmada TFF avukatının Hüseyin Göçek'in kural hatası değil, hakem hatası yaptığını savunarak, "Bu maç tekrarlanırsa Türkiye'de maçların yarısı tekrarlanır" dediği öğrenildi.

Siyah beyazlı avukatlar da buna karşılık, "Eğer kural hatası yapılıyorsa gerekirse tüm maçlar tekarlanır. Kural hatasının sana göre, bana göre'si olmaz" dedi.

 

ULUSLARARASI ALANA DA TAŞIYACAK

Duruşmada Göçek'in kural hatası tartışması yaratan pozisyon tekrar izlendi. Siyah beyazlılar Tahkim Kurulu'na bilirkişi raporu sunarken, IFAB'tan gelen görüş yazısının hakem raporuna göre olduğunu belirten siyah beyazlılar, bilirkişi raporuyla müsabaka hakeminin ek raporundaki tüm beyanların boşa çıktığını savundu.

Beşiktaş yönetimi, Tahkim Kurulu'ndan da istediğini alamazsa konuyu UEFA ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar taşıyacak.

26 Ocak'ta İzmir'de oynanan ve Göztepe'nin 2-1 kazandığı maçta hakem Hüseyin Göçek, ev sahibinin ikinci golü öncesi topu Beşiktaş'a vermesi gerekirken rakibine verdi. Oyuna Göztepeli oyuncular başlamış ve akabinde faul olmuştu. Serbest atış sonrası da Beşiktaş golü yemişti.

Siyah beyazlılar kural hatası yapıldığını savunarak TFF'ye başvurmuş ama talebi reddilmişti. Tahkim Kurulu ise kararını yarın açıklayabilir.

 

Senin için hazırladığımız haberler