Tekvando Milli Takımı'nın kampı sürüyor
Editör: Ajansspor
Son Güncelleme /
Tekvando Milli Takımı'nın kampı sürüyor

Son 5 Haber
- Haberin Kaynağı:
- Ajansspor

Tekvando Milli Takımı'nın kampı sürüyor
Tekvando Milli Takımı, Güney Kore'nin Muju kentinde 24-30 Haziran'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası'nın hazırlıkları kapsamında Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde gerçekleştirdiği kampta çalışmalarına devam ediyor.
Dünya Tekvando Federasyonu (WTF) tarafından düzenlenecek organizasyonun hazırlıkları kapsamında Samanlı Dağları'nın zirvesi olan bin 640 rakımlı Kartepe'deki Green Park Otel'de kampta bulunan milli sporcular, teknik direktör Ali Şahin, antrenörler Alaattin Menekşe, Serkan Bülbül ve Deniz Türel yönetiminde çalışmalarını günde çift antrenmanla sürdürüyor.
Türkiye Tekvando Milli Takımlar Teknik Direktörü Ali Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Güney Kore'de şampiyonaya gidecekleri bölge rakımının Kartepe'ye yakın olduğunu belirterek, bu nedenle uyum anlamında sorun yaşamayacaklarını söyledi.
Çalışmaların güzel geçtiğini ifade eden Şahin, ilk hafta sporculara dozunda yüklemeler yaptıklarını kaydetti.
Şahin, bu hafta yüklemeyi yükselttiklerini dile getirerek, "Milli takımın uyumunu çok güzel görüyorum. Çocuklar teknik, taktik ve kondisyon olarak iyi bir seviyeye geldiler. Bunu Güney Kore'deki müsabakada sergilemeye çalışacağız. Bu yükseklikte çalışmanın faydasını gördük. Milli takımın durumu şu anda iyi, daha da iyiye gidiyor. Son hazırlıklarımızı yapıyoruz. 3 gün sonra yola çıkacağız. Hedefimiz, tüm sporcuların hem puan alması hem de madalyaya sahip olması." şeklinde konuştu.
"İlk beş bizim çok önemli"
Yıl içinde puan müsabakalarına katılan sporcuların biraz yorgun olduğunu anlatan Şahin, bu önemli şampiyonada sporcuların başarılı olması için çalıştıklarını bildirdi.
Şahin, sporcuların elektronik çorap ve sensörlerle yaptıkları antrenmanlarla belirli bir seviyeye geldiğini belirterek, "WTF, hem çoraplar da hem de sensörde değişiklik yapabiliyor. O bizi bazen sıkıntıya sokuyor ama ona rağmen teknik zenginliği geniş tutmaya çalışıyoruz. Çocukların adaptasyonları iyi biz onların her maçta başarılı olmalarını sağlıyoruz. Fiziksel ve psikolojik yeterliliği ayarlamaya çalışıyoruz ama bunu her zaman yapmak kolay değil. Biz de bunu yüzde 70-80 başarıyoruz." ifadesini kullandı.
Dünya şampiyonasının öneminden bahseden Şahin, "Dünyada her zaman ilk 10'da, ilk 5'te yer aldık. Burada da hedefimiz ilk 5'te yer almak. İlk 5 bizim hem takımlar şampiyonasına gitmek için hem de dünyadaki yerimizi yenileyerek çağrılmamız için önemli. Bunu korumaya çalışacağız ve başaracağız." diye konuştu.
Bu videoya da göz atabilirsin
Sizin için önerilen haberler

Fenerbahçe'de Mert Müldür kararı

Mauro Icardi bugün imzayı atıyor! İşte yeni takımı...

Okan Buruk'tan futbolcularına Kocaelispor uyarısı! "Bize ters geliyorlar"

Fenerbahçe'de geri dönen İsmail Kartal'ın takıma yaptığı konuşma ortaya çıktı

Trabzonspor, PSG'nin eski teknik direktörü Laurent Blanc'ı istiyor

Galatasaray'da Osimhen kararı! Trabzonspor maçında oynayacak mı?

Alvaro Arbeloa, eski takımına çelme takarak tarihe geçti!

Aziz Yıldırım - Acun Ilıcalı krizi büyüdü! İhraç dilekçesi verildi

Fenerbahçe'de Marco Asensio’nun dönüş maçı belli oldu!

Konyaspor'da Adil Demirbağ'ın Trabzonspor maçı öncesi yaptığı konuşma ortaya çıktı: "Zoruma gidiyor"

Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Aston Villa'da şok sakatlık

Livan Burcu: "Fenerbahçe'yi sevdiğimi söyleyebilirim"

Flaş Salah yorumu! "Ülkemizi emeklilik ikramiyesine dönüştürmek isteyenler..."

Video | Carlo Holse'den şık gol: Kaleci çaresiz kaldı!

Galatasaray - Kocaelispor maçının VAR hakemi belli oldu
