Telefona dokunmadan maçları oynayacaklar!

19.05.2020 - 14:43 | Son Güncellenme: 19.05.2020 - 14:49

Almanya'da futbol maçları başladı ve gözler basketbol maçlarına çevrildi. Kulüpler, ligin geleceğiyle ilgili resmi başvuruyu yaptı. Almanya'da basketbolda çarpıcı gelişme...

Telefona dokunmadan maçları oynayacaklar!

HÜSEYİN ÖZKÖK-AJANSSPOR ÖZEL

Almanya’da futbol Bundesliga’nın yeniden başlamasının ardından bir diğer takım sporu olan basketbolda da Bundesliga sezonu tamamlayacak. Daha önce ligdeki 17 kulübün bir araya geldikleri toplantıda yapılan oylamada 10 kulüp sezona devam etmek istediklerini belirtmiş ve toplantıdan tek bir şehirde, tek salonda 10 takımla devam kararı çıkmıştı.

Maçlar Münih'te oynanacak

Şehir olarak Münih’te karar kılan kulüpler, Bayern Münih’in salonu Audi Dome’da sezonu seyircisiz tamamlamak için Bavyera Eyaleti hükumetine resmi başvuru yaptı ve bugün Başbakan Markus Söder başkanlığında toplanan hükumetten basketbolun seyircisiz olarak devamına da onay çıktı. Basketbol Ligi Yönetimi tarafından hazırlanan konsept dahilinde maçların oynandığı sürede tamamen izole bir şekilde seçilen tek bir otelde, tek kişilik odalarda kalacak sporcular, aileleri dahil, kesinlikle kimse ile görüşmeden salonla otel arasında hareket ederek turnuvayı tamamlayacaklar.

Çok sıkı tedbirler uygulanacak

Sporcular otelde üç kişiden fazla grup oluşturamayacak, oteli sadece koşu veya yürüyüş için terk edebilecek. Otel asansörlerinde bulunan bir görevli dışında binecek basketbolcuların düğmelere dahi basması, başkalarının telefon veya teknolojik aletlerini kullanmaları da yasak. Salonda ise, her ekip en çok 22 kişiden oluşacak.

Salonda kaç kişi olacak?

Hakemler ve diğer tüm lig görevlileri ile birlikte salonda bulunacak insan sayısı 61 kişiyi geçemeyecek. Salona her giren kişi maske takmak zorunda olacak ve girişte ateşi ölçülecek. Parkede oluşacak ıslaklıklar için ekstra görevli olmayacak ve takım görevlileri oturdukları bencin önündeki sahayı kurulayacak. Almanya’da daha önce buz hokeyi, voleybol ve hentbol gibi salon sporlarında sezon şampiyon olmadan bitirilmişti.

Final 10 formatıyla oynanacak

Bu sezon düşmenin uygulanmayacağı Basketbol Bundesliga, 6 Haziran'dan itibaren 28 Haziran'a kadar 'Final 10' formatında oynanacak. Beşerli iki grupta birbirleriyle karşılaşacak takımlar daha sonra çeyrek ve yarı final oynayarak final bileti almaya çalışacaklar.

Senin için hazırladığımız haberler