Mert Günok'un babası Mahir Günok: "Ben de televizyona plonjon yaptım"

Özgür Koç
04.07.2024 - 10:11 | Son Güncellenme: 04.07.2024 - 10:26

Milli kaleci Mert Günok'un babası Mahir Günok, oğlunun Avusturya maçındaki tarihi kurtarışı sırasında yaşadıklarını böyle aktardı: “Ben de televizyona plonjon attım"

Mert Günok'un babası Mahir Günok: "Ben de televizyona plonjon yaptım"

AJANSSPOR - HABER

A Milli Takım'ın EURO 2024 Son 16 Turu'nda Avusturya'yı 2-1 mağlup ettiği maçın 90+5. dakikasında köşeye giden topu inanılmaz bir reflekse çıkartan Mert Günok, müthiş kurtarışı çeyrek finali biletini kazandırırken dünya basınında manşetleri süsledi. 

Yaptığı kritik kurtarışla A Milli Takım'ın Türkiye'yi sevince boğmasında önemli bir pay sahibi olan 35 yaşındaki tecrübeli file bekçisinin babası Mahir Günok da oğlunun tarihe geçen kurtarışı sırasında yaşadıklarını anlattı.

"Televizyona plonjon attım"

Akşam Gazetesi'ne konuşan Mahir Günok, "Mert, yetenekli, ahlaklı, karakterli bir oyuncu. İşini yapıyor. İyi eğitim aldı. Milli forma altında da ülkesini en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyor. Kurtarış anında herhalde ben televizyonun üzerinde atladım. Televizyona bir plonjon attım. Çok zor bir pozisyondu. Bir de ters ayağında yakalandı, ona rağmen iyi kurtardı." dedi.

"Anadolu Efes transfer etmek istedi"

Basketbol oynamasının oğlu Mert'e kalecilik kariyerinde avantaj sağladağını kaydeden Baba Günok, "Bunu maç üzerinden söylemiyorum. Genel kariyerine olumlu etkisi oldu. 14 yaşında Anadolu Efes kapımıza gelmişti, teklif yaptılar. 'Baba ben senin izinden gitmek istiyorum. Kaleci olmak istiyorum' dedi. Ben kendisine bıraktım. Bu arada iyi bir basketbolcu. Anadolu Efes'te Doğuş Balbay'la birlikte çok iyi arkadaşlar. Okudukları orta okulda Doğuş'la birlikte okulu Kadıköy şampiyonu yaptılar." ifadelerini kullandı. 

"Yüzyılın kurtarışı"

Oğlu Mert'in Avusturya maçının son saniyelerinde yaptığı kurtarış hakkında Mahir Günok, "Ben buna yüzyılın kurtarışı diyorum. Taffarel'in Arsenal maçında böyle bir kurtarışı vardı." şeklinde konuştu.

Avusturya Milli Takım Hocası Rangnick'in, Mert'in kurtarışını Gordon Banks'a benzetmesini de değerlendiren Mahir Günok, "Evet. O da çok iyi bir kurtarıştı" yorumunu yaptı.

"Oğlumun yaptığı kurtarış ona verilen desteğin karşılığıdır"

Mahir Günok, Sabah Gazetesi'ne verdiği demeçte ise şunları söyledi:

"Dizlerinde sorun var. Bu sene çok maç oynadı, büyük bir öz veri ortaya koydu. Oğlumla gurur duydum. Bu kurtarış, Mert'in verdiği tüm emeklerin, ortaya koyduğu öz verinin ve meslektaşlarının ona verdiği sonsuz desteğin karşılığıdır."

"Mert; zeki, çevik ve ahlaklı davranmıştır"

"Öyle bir kurtarışta bir kaleci sadece takımın değil arkasında olduğunu bildiği 85 milyonun da sorumluluğunu alır. Mert de zeki, çevik, ahlaklı bir oyuncu gibi davranmıştır ve o sorumlulukla kurtarışını yapmıştır. Umarım bu emeklerin karşılığı final olur."

Senin için hazırladığımız haberler