Galatasaray'ın yıldızına kancayı taktı! Transfer için girişimler başladı

23.12.2021 - 10:33 | Son Güncellenme: 23.12.2021 - 10:50

Galatasaray'da ocak transfer dönemi yaklaştıkça hareketli saatler yaşanmaya devam ediyor. Sarı Kırmızılıların yıldız futbolcusuna sürpriz bir takım talip oldu.

Galatasaray'ın yıldızına kancayı taktı! Transfer için girişimler başladı

Gözler transfere çevrildi

Galatasaray'da kadroya dahil edilecek oyuncular kadar takımdan ayrılacak isimler de büyük önem taşıyor. Transferde gelir gider dengesini korumak isteyen Sarı Kırmızılılarda devre arasında bazı oyuncularla yollar ayrılabilir. Skorer'in İtalya basınından derlediği haber şöyle: 

Napoli, Marcao için devrede

Bu isimlerden biri de Marcao... İtalya'dan Brezilyalı yıldız için flaş bir iddia ortaya atıldı. Transfer dönemlerinin en çok konuşulan isimlerinden İtalyan muhabir Nico Schira'nın haberine göre Napoli, bir dönem Roma'nın da ilgilendiği Marcao için girişimlere başladı.

Roma'da ilgilenmişti ama Terim bırakmadı

Nico Schira'nın haberine göre Roma yaz aylarında Marcao ile yakından ilgilenmiş fakat Fatih Terim, Brezilyalı yıldızın satışına onay vermediği için transfer gerçekleşmemişti. Habere göre Galatasaray, 2024 yılında sözleşmesi sona erecek futbolcuyu satmak istemiyor.

"Manolas'ın varisi Türkiye'den geliyor"

Ayrıca İtalya'dan Calcio News 24'ün haberine göre Napoli aradığı stoperi Türkiye'de buldu. Haberde "Manolas'ın varisi Türkiye'den geliyor" başlığı kullanılırlen Napoli'nin Galatasaray'dan Marcao'yu transfer listesine aldığı iddia edildi.

Marcao ile birlikte Szalai'yi de takip ediyorlar

La Repubblica'nın haberine göre sportif direktör Cristiano Giuntoli, Galatasaray'dan Marcao ve Fenerbahçeli Attila Szalai'yi özellikle takip ediyor.

Bonservis bedeline dair bilgi verilmedi

Haberde Marcao veya Attila Szalai ile ilgili herhangi bir bonservis bedeli yer almazken Transfermarkt değeri 10.5 milyon Euro olan Marcao için Sarı Kırmızılıların kapıyı 20 milyon Euro'dan açması bekleniyor. Fenerbahçe yönetimi de Attila Szalai için en az 20 milyon Euro talep ettiklerini açıklamıştı.

Avrupa'da dikkat çeken performans

Galatasaray'ın 2018-2018 sezonunun devre arasında 4 milyon Euro karşılığında Chaves'ten renklerine kattığı Marcao, Süper Lig ve Avrupa'da gösterdiği performansıyla tüm dikkatlerini üzerine çekmişti. Marcao, Galatasaray'ın sahasında Lazio ve Marsilya ile karşılaştığı maçlarından ardından UEFA tarafından haftanın 11'ine seçilmişti.

UEFA Avrupa Ligi'nin en iyi stoperleri arasında 

Ayrıca veri karşılaştırma uygulaması Comparisonator, UEFA kulüp organizasyonlarının grup aşamalarındaki en iyi 11'leri belirlemiş ve UEFA Avrupa Ligi organizasyonunda Marcao'yu grup aşamalarının en iyi stoperleri arsına dahil etmişti.

Marcao'nun Galatasaray kariyeri

2018-2019 sezonunun devre arasında Chaves'ten Galatasaray'a transfer olan Marcao, 3.5 yıldır formasını giydiği Galatasaray'la 1 lig şampiyonluğu, 1 Türkiye Kupası ve 1 Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı.

Sözleşmesi 2024 yılında sona erecek

25 yaşındaki futbolcu Galatasaray'la bu süreçte 121 karşılaşmaya çıkarken 1 gol atıp 1 asist yaptı. Marcao'nun Galatasaray'la olan sözleşmesi 2024 yılında sona erecek.

Senin için hazırladığımız haberler