Temel İhtiyaç Desteği kredisi Ziraat - Halkbank başvuru şartları ve sonuçlar!

07.04.2020 - 22:39 | Son Güncellenme: 07.04.2020 - 22:42

Ziraat Bankası Temel İhtiyaç Desteği kredi başvurusu yap... Temel İhtiyaç Desteği başvuru sonuçları vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank 10.000 TL ihtiyaç kredisi başvuru şartları da haberimizde yer alıyor. Aylık 5 bin lira ve altında olanlara kredi verileceği açıklanmıştı. Temel İhtiyaç Desteği kredi başvuru sonuçları ne zaman açıklanır? İşte tüm detaylar...

Temel İhtiyaç Desteği kredisi Ziraat - Halkbank başvuru şartları ve sonuçlar!

Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası Temel İhtiyaç Desteği kredi başvurusu yapmak için detaylar haberimizde… Aylık 5 bin lira ve altında olanlara kredi verileceği açıklandı. Vatandaşlar, Temel İhtiyaç Desteği başvuru sonuçları, başvuru şartları gibi araştırmalar yapıyor. İşte tüm detaylar...

TEMEL İHTİYAÇ DESTEĞİ BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Başvuruların değerlendirilmesinden sonra kredi kullanımı uygun bulunan müşterilere kredi imkanı sağlanacak.

 

Mevcut kredi kuralları uygulanmayacak, ödeme gücü kontrolü yapılmayacak. Salgın nedeniyle para kazanamayan simitçi, toplu taşıma çalışanı gibi şu anda işi olmayanlar da yararlanacak. Devlet vatandaşa kefil olurken, kredi kullandırırken beyan esas olacak. 

Kamu bankalarının şubelere gönderdiği yazıda paketin kapsamı "alt gelir grubunda yer alan kesimlerin gıda harcamaları, kira, elektrik, doğalgaz fatura gibi ödemelerinin finansmanın karşılanmasına yönelik oluşturulmuştur" diye ifade edildi.

Kredinin amacının, salgından doğrudan veya dolaylı olarak etkilenen müşterilerin temel ihtiyaçlarının finansmanın uygun şartlarda sağlanması olduğunun altı çizildi.

 

Tüketici kredisi kapsamında 6 ay ödemesiz verilecek kredi için 1-36 aylık dönemde yüzde 0.49 gibi çok düşük bir faiz işletilecek. Kredi tahsis ücreti binde 5 olarak belirlenirken, 5 bin lira, 7 bin 500 lira ve 10 bin lira tutarlarında talep edilebilecek.

 

BAŞVURULAR NASIL YAPILIYOR?

Kredi başvuruları öncelikle internet şube ve mobil şubeden, müşterinin internet şube veya mobil üyelikleri bulunmuyorsa şubelerden de yapılabilecek. Banka yetkilileri, salgın riski nedeniyle zorunlu olmadıkça şubeye gelinmemesi gerektiğini belirtiyorlar.

 
Senin için hazırladığımız haberler