Tempo, baskı, gol: Gerçek Beşiktaş

21.09.2018 - 18:39 | Son Güncellenme: 21.09.2018 - 15:39

Sarpsborg maçı bir kez daha gösterdi ki, Beşiktaş kendi oyuncu yapısına uygun futbolu oynadığı sürece sonuç alabilecek bir takım.

Tempo, üçüncü alanda baskı ve gol... sistemi işleten üç temel kavram.

Rakip takımın son derece basit bir oyun anlayışı vardı. Fizik gücünü iyi kullanıyor. Birebir mücadelede Beşiktaşlı oyuncuları döndürmeden baskı yapmaya çalışıyor, geriden topu basit ve hızlı çıkartarak kontraatak yapıyorlar.

Planları işledi. Beşiktaş ilk yarıda rakibi çözemedi; çünkü Oğuzhan, Ljaic ve kendini ispatlamak adına 11'de şans bulan Gökhan Töre inisiyatif alıp, oyuna dahil olamadılar. Beşiktaş, pas organizasyonu ve kanatlardan yarattığı üçüncü alan baskısını uygulayamadı.

ATEŞLEYİCİ BİR OYUNCU

İkinci yarıda Babel oyuna girdi ve sol tarafta müthiş bir hareketlilik yarattı. Onun aksiyonları rakibi baskıladı. Ateşleyici bir oyuncu. O oyuna girince Lens, Oğuzhan gibi futbolcuların da bireysel performansı arttı. Sarpsborg baskı yediği için durdu. Yapılması gereken bu kadar net ve basitti.

Beşiktaş 3 tane attı; ama daha fazlasını tek bir 45 dakikaya sığdırabilirdi. Her zaman bir ateşleyici oyuncuya ihtiyaç var. Beşiktaş'ta bu isim Babel. O varsa sorun yok.

Karius

Şenol Güneş'in oluşturduğu Beşiktaş takımının karakteristik özelliği tempo ve baskı yapma gücüdür. Bu kimliği sahaya yansıttığı sürece her zaman sonuca gidebilir.

Karius gerçekten çok iyi kaleci. Öne yüklenen Beşiktaş takımının ihtiyacına tam karşılık veriyor, savunmanın derinliğine atılan topların hepsine topluyor. Çok hareketli, ceza sahası içi ve dışında hep oyunun içerisinde. Ayağıyla oyunu başlatırken çok başarılı. Tebrik etmek gerekiyor.

Senin için hazırladığımız haberler