Tendürek Koşusu’nda Kazanan Belli Oldu

İsa Kethüda
19.03.2023 - 14:10 | Son Güncellenme: 19.03.2023 - 14:12

3 yaşlı safkan ingiliz taylarına mahsus olarak düzenlenen Tendürek Koşusu’nu Resül Ünlü'nün sahibi ve yetiştiricisi olduğu Altınsima kazandı. İşte detaylar.

Tendürek Koşusu’nda Kazanan Belli Oldu

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Jokey Kulübü'nden (TJK) yapılan açıklamaya göre, 3 yaşlı safkan ingiliz taylarına mahsus olarak düzenlenen Tendürek Koşusu’nu Resül Ünlü'nün sahibi ve yetiştiricisi olduğu Altınsima kazanmayı başardı.

TJK'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"3 yaşlı safkan ingiliz taylarına mahsus olarak düzenlenen koşu (A3), 1900 metre mesafe üzerinden kum pistte yapıldı.

Altınsima'nın 5'inci birinciliği

2023 yılı Tendürek Koşusu'nu aprantisi Nizamettin Demir ile start alan, Resül Ünlü'nün sahibi ve yetiştiricisi olduğu Altınsima (Kırdemirkır - Queen Of The Storm / Indigo Red) kazandı. Seit Kan'ın antrene ettiği doru erkek tay bu galibiyetiyle yarış hayatındaki 5'inci birinciliğini elde etmiş oldu.

10 safkanın katıldığı koşuda Mehmet Akyavuz ile Turdemirkır (Captain Rio - Lila Hatun / Red Bishop) ikinci olurken, Mert Ali Solmaz idaresindeki Oğuzun Rüyası (Native Khan - Ateş Hanım / Karabeyhan) üçüncü, Mert Gökalp Arslan'ın bindiği King Of The Castle (Smart Robin - Fabolous / Ultramar) dördüncü ve Uğur Temur'la start alan Nirvana (Graystorm - Tatvan Gülü / Lion Heart) da beşinci oldu.

Koşunun galibi Altınsima için bitiriş derecesi 2.03.38 olurken, farklar ise 1 Boy - 1/2 Boy - 1 Boy - 1/2 Boy şeklinde sonuçlandı."

Senin için hazırladığımız haberler