Tenis nedir, ne anlama gelir ve nerelerde kullanılır? Tenis TDK kelime anlamı nedir

14.02.2021 - 22:51 | Son Güncellenme: 14.02.2021 - 22:59

Türk Dil Kurumu (TDK) güncel yazım kılavuzu ile internet ortamında hizmet vermektedir. Yazılımını nasıl olduğunu bilmediğimiz Tenis kelimeyi hem online sorgulayabilir hem de yazım kuralları sayfasından bulabilirsiniz. TDK yazım kuralları sayfasında en çok sorgulanan sözcük tipleri bitişik ya da ayrı yazılan kelimelerin ayırt edilmesidir. Bu sözcüklerden biri de 'Tenis' kelimesidir. Tenis nasıl yazılır? Tenis kelimesi hakkında TDK'ya göre anlamı ve doğru kullanımı ile ilgili merak edilen ayrıntılar haberimizde yer alıyor...

Tenis nedir, ne anlama gelir ve nerelerde kullanılır? Tenis TDK kelime anlamı nedir

AJANSSPOR-HABER

Gündelik hayatımızda birçok kelime karşımıza çıkıyor. Karşımıza çıkan kelimelerden bazılarını ilk defa duyuyoruz. Karşılaştığımız bazı kelimeleri daha önce sık sık duymuş oluyoruz. Günlük hayatımızda karşılaştığımız bazı kelimeleri ise sık sık olmasa da daha önce birkaç defa duymuş oluyoruz. Daha önce hiç karşılaşmadığımız, sık sık karşılaştığımız veya birkaç kez karşılaşmış olduğumuz kelimeler tereddüde düşmemize neden olabiliyor. Gündelik hayatımızda karşılaştığımız bu kelimeler anlamı nedir ve nasıl yazılır gibi sorularla tereddüt etmemize neden olabiliyor. Tenis kelimesi de anlamı ve doğru yazılışı konularında tereddüt etmemize neden olan kelimeler grubu içerisinde yer alıyor. Tenis TDK sözlüklerinde nasıl doğru yazılır ve anlamı nedir gibi sorularla merak edilerek sık sık aratılıyor.


Gündelik hayatta karşılaştığımız tereddüde düşmemize neden olan kelimelerin anlamı ve doğru yazılışı ile ilgili tahminlerde bulunabilsek de emin olamıyoruz. Tenis kelimesi de anlamı nedir ve nasıl yazılır gibi sorularla akılları karıştırabilen bir kelime. Tenis kelimesi genellikle doğru yazılıyor. Kelimenin doğru yazılışı “tenis” şeklinde. Tereddüt edildiğinde bile doğru yazılışı tahmin edilebilen tenis kelimesinin anlamı kafa karıştırmaya devam edebiliyor. Türk Dil Kurumu tenis kelimesi için bir tanımlama vermiş. Tenis TDK Güncel Türkçe Sözlük’te tanımlaması verilirken cümle içerisinde kullanılışına da örnek verilmiş bir kelime.

Türk Dil Kurumu Güncel Türkçe Sözlük tenis kelimesini bir spor terimi olarak tanımlamış. TDK Güncel Türkçe Sözlük tenis kelimesinin kökeninin Fransızca olduğunu belirtmiş. Tenis kelimesi TDK Güncel Türkçe Sözlük’e göre Fransızca “tennis” kelimesinden türetilerek Türkçe’ye girmiş.

TDK Güncel Türkçe Sözlük tarafından tenis kelimesi için verilmiş ilk ve tek tanımlama “Ağla ortasından ikiye bölünen bir alanda tek veya çift oyuncuların raketle karşılıklı vurdukları, çeldikleri topu, belli kurallara göre, karşılanamayacak biçimde birbirlerinin alanına düşürerek sayı kazanmaları esasına dayanan oyun, alan topu.” şeklinde.

Tenis Kelimesinin Cümle İçinde Kullanımı

Türk Dil Kurumu Güncel Türkçe Sözlük’te tenis kelimesi için verilmiş ilk ve tek tanımlamayla birlikte cümle içerisinde kulanılışına örnek de bulunuyor. TDK Güncel Türkçe Sözlük’te tenis kelimesinin cümle içerisinde kullanılışına verilmiş örnek “Tenis oynarken bileğim burkuldu, berbat, fena acıyor. – P. Safa” şeklinde.

Senin için hazırladığımız haberler