Tenis'in yeni yıldızı: Naomi Osaka

16.09.2020 - 14:10 | Son Güncellenme: 16.09.2020 - 14:10

ABD Açık Tenis Turnuvası tek kadınlar finalini, Belaruslu rakibi Victoria Azarenka'yı 2-1 yenerek kazanan Naomi Osaka,kadınlar tenisinde uzun süredir aranan ‘yıldız tenisçi’ olarak bir kez daha parladı.İşte detaylar...

Osaka ABD Açık'ı kendinden emin, yetenekli ve bir mesaj stiliyle kazandı. Osaka sahnesini sadece bir sporcu olmak için değil, bir aktivist olarak rolünü tam anlamıyla benimsemek için kullandı ve son zamanlarda polis tarafından öldürülen yedi siyah kişinin ismine dikkat çekti.

Naomi Osaka, 2016’dan bu yana raket salladığı Grand Slam turnuvalarında üçüncü şampiyonluğuna uzandı. 2020’i ABD Açık zaferiyle kapatan Osaka, ABD'de ırkçılığa karşı sesin daha yüksek çıkması gerektiğini söyledi.

“Herkesin bir sesi olmalı ve onu kullanmalı”

Osaka, “Sesimi çıkarmaktan çekinmiyorum çünkü harekete (Black Lives Matter) inanıyorum ve değişimi kolaylaştırmak adına kendi platformumu kullanmaya çalışmak istiyorum. George Floyd’un öldürülmesi ve Amerika’daki genel durum beni etkiledi. Sessiz kalmak asla bir cevap değildir. Herkesin bu konuda bir sesi olmalı ve onu kullanmalı” dedi.Ünlü sporcu, yaşadığı şehir olan Los Angeles’taki protestolara ve Minneapolis’teki yürüyüşe katıldığını da söyledi.

Osaka henüz 22 yaşında fakat dünyanın en hızlı servisi listesinde, 125 mil/saat (201.1 km/s) ile dokuzuncu sırada. Serena Williams, aynı listede 128 mil/saat (205.9 km/s) ile beşinci sırada.

Tıpkı Serena gibi

Serena ve Venus Williams kardeşler gibi Naomi Osaka’nın kız kardeşi de profesyonel bir tenisçi. 24 yaşındaki Mari Osaka ile birlikte Naomi Osaka, ilerleyen yıllarda tenis dünyasında tıpkı Williams kardeşler gibi anılabilir.


Parlamaya Başladığı Yıl: 2016

2016’da bir finale ve dört çeyrek finale yükselen aynı zamanda üç grand slam’e katılan Osaka, Kadınlar Tenis Birliği tarafından yılın en iyi çıkış yapan tenisçisi seçilmişti.

Osaka Tam Bir Gen Z!

Osaka, Z jenerasyonunun neredeyse tüm özelliklerini taşıyor. Bir basın konferansı sırasında ileride ne olmak istediği sorulduğunda “Kimsenin olmadığı kadar iyi, en iyi olmak” cevabını verip ardından “Pardon, bu Pokemon jenerik şarkısından bir alıntıydı,” diyerek Pokemon hayranlığını dile getirmişti.

BNP Paribas Açık’ta şampiyon olduktan sonra nasıl hissettiği sorulduğunda ise internette “Mağara adamı Sünger Bob” görseliyle paylaşılan komik yazılar gibi hissettiğini söyleyerek internet kültürüne olan yakın ilgisini ortaya koymuştu.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler