Teniste cinsiyet eşitsizliği! "Zarar etmemek için kazanmak zorundasınız..."

13.08.2021 - 19:06 | Son Güncellenme: 13.08.2021 - 19:23

Son dakika haberleri... Rus tenisçi Daria Kasatkina, Cincinnati Açık tenis turnuvasında kadınlara verilecek ödemelerin, erkeklerde olduğu gibi arttırılmamasını gündeme taşıdı. İşte detaylar...

Teniste cinsiyet eşitsizliği! "Zarar etmemek için kazanmak zorundasınız..."

AJANSSPOR - HABER

 

Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 pandemisi, diğer spor organizasyonlarında olduğu gibi tenisi de derinden yaraladı. 1.5 yıllık süreçte çoğu sporcu zarar etmemek için turnuvalara katılmazken, turnuvalarda başarılı olamayan kadın tenisçiler borca girdi. O tenisçilerden biri de dünya 34 numarası Rus Daria Kasatkina. 24 yaşındaki milli tenisçi, sosyal medya hesabından kadın-erkek eşitsizliğini su yüzüne çıkarttı. 

Erkek tenisçilere daha fazla para

14-22 Ağustos tarihlerinde başlayacak Open Cincinnati tenis turnuvası öncesinde erkek tenisçilere dağıtılacak ödül miktarında pozitif yönde değişim yaşandı. ATP'nin resmi internet adresinde yapılan paylaşımda, toplam para ödülünün 1 milyon 816 bin 885 Dolar arttırıldığı ve turnuvadaki toplam ödülün 4 milyon 845 bin 25 Dolar olduğu bildirildi. Rus tenisçi Daria Kasatkina ise, bu eşitsizliğe sosyal medya hesabından karşı çıktı. 

"Sadece erkekler için..."

TennisNow adlı sosyal medya hesabının bu haberi "Good news for the players - Oyuncular için iyi haber" diye paylaşmasına Daria Kasatkina: "Sadece erkekler için - For ATP players" cevabını verdi. 

"Ödülü yükseltmediler mi?"

Daria Kasatkina'nın bu cevabına bir hayranı, "Kadın tenisçiler için ödülü yükseltmediler mi?" diye sordu. Rus tenisçi de, "Hayır. Hatta kalabalık turnuvalarda bile yükseltmediler. Eğer WTA 250'de oynuyorsanız, yarı finali görmek zorundasınız. Göremezseniz, vergiler ve masraflardan sonra aslında borca giriyorsunuz" dedi. 

Senin için hazırladığımız haberler