Terek Grozny adını değiştiriyor! Nedeni ise...

07.06.2017 - 21:20 | Son Güncellenme: 07.06.2017 - 21:20

Rusya Premier Lig ekibi Terek Grozny'nin ismi, Çeçen lider ve onursal başkan Ramzan Kadyrov'un ölen babası Akhmat Kadyrov onuruna ''Akhmat Grozny'' olarak değiştiriliyor.

Futbol dünyasında son dönemlerde artan sponsorların etkisiyle kulüp isimlerinde ufak çaplı değişikliklere yabancı değiliz. Ancak Rusya Premier Ligi ekiplerinden Terek Grozny'nin yeni ismi Akhmat Grozny'nin farklı bir hikayesi var.

 Önceki yıllarda Rusya Kupası'nı da kazanan kulübün CEO'su Akhmed Aidamirov, kulüp adının Çeçenlerin şu anki bölgesel lideri Ramzan Kadyrov'un babası Akhmat Kadyrov'un anısına Akhmat Grozny olarak değiştirileceğini duyurdu.

''Taraftarlardan bu konu hakkında yoğun istek geldi'' diyerek kararlarının gerekçesini açıklayan Aidamirov, Rus haber ajansı Tass'a yaptığı açıklamada Akhmat Kadyrov'un ismine yakışanı yapmaya çalışaklarını söyledi.

Değişim talebini bölgesel lider ve kulübün onursal başkanı Ramzan Kadyrov'a yollandığı belirtilirken, gelecek ay başlayacak Rusya Premier Lig'inde kulübün yeni adıyla yer almanın hedeflendiğinin altı çizildi.

Terek Grozny, iç saha maçlarını da 2004 yılında suikastle hayatını kaybeden Akhmat Kadyrov'un adını taşıyan Akhmat Arena'da oynuyor. - Eurosport

Senin için hazırladığımız haberler