Terim 3 futbolcuyu sildi!

20.06.2016 - 09:12 | Son Güncellenme: 20.06.2016 - 09:12

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, prim konusunda kızdığı Arda Turan'a sahip çıkmadı. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Caner Erkin, Burak Yılmaz ve Selçuk İnan'ın üzerini çizdi

Türkiye A Milli Futbol Takımı’nda krizinin perde arkasını SÖZCÜ ortaya çıkarttı.

Elemelerde oynanan İzlanda maçı öncesi 350 bin Euro olarak belirlenen prim, şampiyonaya gidilmesiyle Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören tarafından 500 bin Euro’ya yükseltildi. Bu rakamın sadece 300 bin Euro’su yatırılınca futbolcular kazan kaldırdı. Demirören çok sinirlenmesine karşın Hırvatistan maçı öncesi kalan 200 bin Euro futbolculara ödendi.

İspanya maçında Arda Turan’ın tribünlerde ve sosyal medyada eleştirilmesine Demirören ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim suskun kaldı. Demirören, primin sorun haline getirilmesinin intikamını aldı. Yaşananlar medyaya sızdırıldı ve futbolcular hedef haline geldi. Terim ise Selçuk, Caner ve Burak’ın üstünü çizdi. Arda da Çek Cumhuriyeti maçının ardından milli takımı bırakacak. Caner, Burak ve Emre Belözoğlu’na Arda’nın laflarını sızdırdığı iddia edilen Selçuk da milli takıma alınmayacak.

PRİM KRİZLERİNE ‘FRANSIZ’ DEĞİLİZ

Fransa’da düzenlenen EURO 2016’daki ‘prim’ tartışması yeni değil. Milliler, Euro 2000’e katılmaya hak kazanınca Hakan Şükür, kendilerine verilen cip sözünün tutulmadığı gerekçesiyle sorun yaşamış, bu tartışmaya diğer oyuncular da katılınca meşhur ‘cip krizi’ patlamıştı. Sonrasında Haluk Ulusoy federasyonu, tüm futbolculara lüks araç almıştı.

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası’nda ise Türkiye, Slovenya’yı yenerek yarı final vizesi aldıktan sonra kaptan Hidayet Türkoğlu, canlı yayında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a isim vermeden, “Maddi manevi her türlü desteği hak ediyoruz” diye seslenmiş ve tepki çekmişti. TBF, 28.5 milyon TL’lik astronomik prim dağıtmıştı. Türkoğlu, sonrasında Saray’a danışman bile oldu.

DÜNYAYA REZİL OLDUK

Türkiye A Milli Futbol Takımı kampındaki prim savaşı, dünyaya konu oldu. Yaşananlar pek çok önemli gazetede haberleştirilirken en çarpıcı yorum Fransız, ‘La Provence’dan geldi. Afrika ülkelerinin milli takımlarında sık rastlanan prim pazarlıklarının bir benzerinin Türkiye’de yaşandığını belirten La Provence, ‘Türk gibi güçlü’ sözüne atıfta bulunarak, ‘Türk gibi zayıf’ yakıştırmasını yaptı.

Sözcü

Senin için hazırladığımız haberler