Terim, Arda'yı 'yazılı' olarak da istemiş

13.09.2020 - 00:55 | Son Güncellenme: 13.09.2020 - 08:26

Son dakika spor haberleri... Galatasaray'a 9 yıl aradan sonra geri dönen Arda Turan'ın transferi çok konuşulmadı. Süper Lig'in ilk haftasında sarı - kırmızılı takımın Gaziantep FK'yı 3-1 mağlup ettiği maçın ardından teknik direktör Fatih Terim, Arda Turan transferi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Terim, Arda'yı yazılı olarak istediğini belirtti. İşte detaylar...

Terim, Arda'yı  'yazılı' olarak da istemiş

DETAY HABER-AJANSSPOR

Galatasaray'a yıllar sonra dönüşü oldukça sancılı olan Arda Turan transferi için teknik direktör Fatih Terim önemli bir açıklamada bulundu. 3-1 kazanılan Gaziantep maçı sonrası konuşan Terim, Arda Turan'ın oynadığı oyunla futbolu ne kadar çok özlediğini ortaya koyduğunu vurgularken, "Arda benim hem şifaen hem yazılı olarak çok ısrar ettiğim bir oyuncuydu" dedi.

Daha önce resmi talep olmadı

Arda Turan'ın transferinin kesinleşmesinden sonra "Geçen sezonun devre arasında neden istemediniz" sorusuna Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, "Bana resmi olarak Arda Turan'dan ya da teknik ekipten bir şey gelmedi. Ben o zaman bunu anlattım. Bu sezon sevgili hocamızın Arda Turan konusunda bir talebi oldu. Arda boş mukaveleye imza atarım dedi. Biz de fırsatı değerlendirdik, en düşük şekli verdik. Arda büyük bir incelik yaptı. Arda müthiş hizmetler verecektir. Ona çok inanıyor, güveniyorum" cevabını vermişti.

Ajans önce 'yazılı' dedi sonra sildi!

Arda Turan, kulüple anlaştıktan sonra, 5 Ağustos'ta başkan Mustafa Cengiz ile bir araya geldi. Bu görüşmeye dair Doğan Haber Ajansı (DHA), geçtiği haberde Cengiz'in ağzından, "Teknik ekibin yazılı ve ısrarlı isteği üzerine Arda Turan ile anlaşmaya vardık" ifadesini kullandı.

Ancak ajans daha sonra bir düzeltme geçti ve haberinden 'yazılı ve ısrarlı' ifadesini geri çekti.

Ajans Cengiz'in ifadesi şu şekilde düzeltti: "Değerli teknik ekibimizin isteği ve ihtiyaçları doğrultusunda Arda Turan transferimiz gerçekleştirilmiştir."

DHA'nın Galatasaray'ı izleyen muhabiri  Serhan Türk de attığı Tweet'te haber temposunda hızlı yazmak uğruna hata yapıldığını belirtti.

Fakat yaklaşık 1 ay önce düzeltilen ifadeyi Fatih Terim dün teyit etti ve yönetimden Arda Turan'ı yazılı olarak da istediğini açıkladı. Yönetim de bu 'resmi talep' sonrası Arda Turan transferine  bu kez "Olur" verdi.

Terim: Arda çok mutlu

Öte yandan Terim, Ardan Turan'ın ilk maçında çok da iyi oynadığını belirterek, "Çok istekli, çok mutlu her halinden belli. Mutlu insanlar da iyi performans verirler. Arda'dan çok memnunum. Bize çok faydalı olacak. Arda orijinal bir Galatasaray. Kendi yuvasında. Çok mutluyum" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler