Terim, Emre Akbaba'yı neden kesti?

02.03.2020 - 20:13 | Son Güncellenme: 02.03.2020 - 20:13

Yoluna doludizgin devam eden Galatasaray'da en merak edilen konulardan biri Gençlerbirliği karşılaşmasında neden Emre Akbaba'nın değil de Taylan Antalyalı'nın tercih edildiği oldu.

Burhan Can TERZİ

Teknik direktör Fatih Terim aslında geçen hafta da Emre'nin yerine Belhanda'yı tercih etmişti. Peki bu tercihin sebebi nedir? Emre'nin davranışları mı; "Kesinlikle hayır." Emre karakteriyle teknik heyetin en sevdiği oyuncuların başında geliyor. Konu tamamen saha içi parselasyonu yani alan paylaşımıyla ilgili.

Özellikle merkez üstünlüğüne çok önem veren Fatih Terim, Henry Onyekuru'lu oyunda orta sahadan kanatlara top gönderecek alternatif fazlalığına önem veriyor. Orta 3'lüde görev yapan oyuncuların kendi yarı sahasında da top alması bu noktada önem taşıyor.

Emre'nin daha çok rakip kaleye yakın bölgede top alma güdüsü ve bunun oyuna yansıması, savunma bölümünde adam ve alan paylaşımını etkilediğinden Terim'in tercihi Taylan'dan yana oldu.

Emre Akbaba'nın lig performansı

Sakatlıktan döndükten sonra sezonun ikinci yarısında formasına kavuşan Emre Akbaba, 7 maçta 412 dakika süre alırken, 2 gol 1 asistlik bir performans sergiledi.  

Emre ikinci yarının ilk 5 haftasında maçlara 11'de başlarken; deplasmanda 3-1 kazanılan Fenerbahçe derbisinde ve 3-0 kazanılan Gençlerbirliği maçında oyuna sonradan dahil oldu.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

 

Senin için hazırladığımız haberler