Galatasaray Başkanı Burak Elmas'tan Fatih Terim açıklaması

05.06.2022 - 20:17 | Son Güncellenme: 05.06.2022 - 22:50

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, yollarını ayırdıkları sarı-kırmızılı kulübün efsane ismi Fatih Terim ile ilgili özel açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Galatasaray Başkanı Burak Elmas'tan Fatih Terim açıklaması

AJANSSPOR - HABER

Galatasaray'da 11 Haziran'da yapılacak seçimin ardından görevinden ayrılacak olan başkan Burak Elmas, yollarını ayırdıkları sarı-kırmızılı kulübün efsane ismi Fatih Terim ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"Başkanı ben getirdim, ben göndereceğim." demiş

Vole YouTube kanalının Baş Başa programında konuşan Burak Elmas, Fatih Terim'e kızgın olduğunu ifade etti. "Fatih Terim ayrıldıktan sonra bana haber yolladı" diyen Elmas "Arkadaşıma "Başkanı ben getirdim, ben göndereceğim." mesajı atmış. Fatih Terim de kendisi sayesinde geldiğimi düşünüyor galiba." şeklinde konuştu.

"Hem teknik direktör hem de kulübün sahibi gibi davranamazsınız"

Teknik direktörlerin profesyonel olmasını gerektiğini söyleyen Elmas "Fatih Terim'i çok sevdiğimi söyledim. Basit bir anlaşamamak oldu. Üyeler kulübün sahibidir, teknik direktörler ise profesyoneldir. İkisini aynı anda yapamazsınız. Hem teknik direktör hem de kulübün sahibi gibi davranamazsınız. Bizim tüzüğümüzde bir madde vardır. Profesyonel görev alanlar üyeler oy kullanamaz. Dururulur. Yönetim teknik direktörden memnun olmaz, teknik direktör de yönetimden memnun olmaz. Bu idari karardır. Fatih Terim'in sonrasında yaptıklarıyla ilgili aynı hissiyatta olmadığımı söylerim." dedi.

İlgini Çekebilir
Burak Elmas giderayak yılın transferini bitirdi!
Habere Git

"Dünyanın her yerinde böyledir"

Fatih Terim ile yaşadıkları görüş farklılıklarını da dile getiren Burak Elmas, şöyle konuştu:

 

"Fatih Hoca ile bizim ayrıldığımz yer ekip meselesiydi. Hoca'ya dedim ki Galatasaray da kişilere bağlı olmayan bir futbol strateji kurmamız lazım. En iyi altyapı, en iyi performans analiz departmanı, en iyi sağlık ve scout departmanı kurmalıyız dedik. Teknik direktör gelip geçmeli fakat bu departmanlar Galatasaray'ın departmanı olarak devam etmeli. O kısımlara getireceğimiz kişilerin kalitesi ile ilgili ayrılıklarımız oldu. Dünyanın her yerinde böyledir.

 

Teknik direktörün ekibi olmaz, kulübün ekibi olur. Teknik direktörün yardımcıları olur. Kulübün departmanları kim gelirse gelsin çalışmaya devam eder. Böyle yapmazsanız her gelen yönetim ve teknik ekipler değişiklikler yapar. Hocamız da bu konuda mutabıktı. Başına siz geçin dedim. Hocamıza ayrılmadan önce gelin başkan yardımcı olun dedim. Orada yeni bir ekip kurulması lazımdı. Fatih Hoca ayrıldıktan sonra kulüpte görevli birçok profesyonel istifa etti. Onlar Galatasaray'ın çalışanıysa, Galatasaray'da çalışmaya devam etmeleri lazım. Fatih Terim ile ayrılık kararını belki daha erken verirdim. Sonrası gelişmeleri, yapılanları ve gelişmeleri görünce daha erken karar verirdim diyorum."

"Galatasaray adına kızgınım"

Fatih Terim'e duygularının kırgınlıktan kızgınlığa döndüğünü ifade eden Elmas, şu ifadeleri kullandı:

"Kimsenin başarısı, Galatasaray'a yaptıığ hizmet yok sayılamaz. Sırtımızın üstünde taşımalıyız ama Galatasaray'ın geleceği için de yeni, daha doğru insanlarla çalışmak lazım. Diğer kişilerden ise fikir almamız lazım. Bizde bu iş birbirine karışıyor. Her takımda teknik direktör değişimi oluyor. Bu kadar seçime etkisi olan, taraftarı konuşturacak etkisi olmuyor. Bu ayrılık sadece saha içi skorları ile ilgili değildi. Fatih Terim'e duygularım kırgınlıktan kızgınlığa döndü. Galatasaray adına kızgınım. İnsanların bana düşman olması ve kızmasının Galatasaray'a faydası yok.  

 

Galatasaray'a faydası varsa problemi yok. Ama bana karşı Galatasaray'a zarar verme pahasına bir intikam savaşı varsa ona kızarım. Ben birçok yönetimden istifa ettim. Profesyonel çalıştım ve ayrıldığım şirketler oldu. Burada doğal olarak kırgınlık, haksızlığa uğradığınızı düşünmek normaldir ama bunu şirkete zarar verme pahasına yapmazsınız. O şirkette çalışmaya da kendinize hak görmezsiniz. Görüşme çok basit geçti. Daha kuvvetli bir ekip kurulmasını istedik. Uluslararası bir ekip istedik. Hoca bu işte iyiydi. Ben acil olarak uygulanmasını istemiştim. O yapıyı kurmazsanız uzun vadeli başarı göremezsiniz. Altyapı yatırımı 6-7 senelik bir yatırımdır. Altyapıya bir isim getirip hemen sonuç alamazsınız. Ne kadar erken başlatır ve bu tohumları ekerseniz Galatasaray hasat alır. Galatasaray'ın kaybedecek bir gücü yok"

"Başkan yardımcı ol dedik"

Fatih Terim'e başkan yardımcısı olmasını teklif ettiğini açıklayan Elmas "Hocamızla bu idari konudur ve teknik değildi dedim. Bu idari yapı gel hocam başkan yardımcı olsun. İdari olarak futbolun patronu ol. Futbol aklı ol. Ekibi seninle birlikte belirleyelim. İtalya'da eski ekibinizden kimi isterseniz onu getirelim dedik. Hocamız kabul etmedi. Çalışmaya başlamak kadar çalışmayı bitirmekte normaldir." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler