Burak Elmas'tan Flaş Fatih Terim ve Domenec Torrent Açıklaması! Yollar Neden Ayrıldı?

İsa Kethüda
11.01.2022 - 17:11 | Son Güncellenme: 12.01.2022 - 10:19

Galatasaray haberleri... Galatasaray Başkanı Burak Elmas, NEF Stadyumu'nda, Fatih Terim'in ayrılığı ve yeni hocanın kim olacağı ile ilgili açıklama yaptı.

Burak Elmas'tan Flaş Fatih Terim ve Domenec Torrent Açıklaması! Yollar Neden Ayrıldı?

AJANSSPOR-HABER

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, NEF Stadyumu'nda bir basın toplantısı düzenledi. Dün Fatih Terim'i görevden alan Elmas, kamuoyuna aydınlatmak adına tüm soruları açıklıkla cevaplayacağını söyledi. Ancak yaklaşık 70 dakika süren toplantıda gazetecilerin defalarca "Fatih Terim tam olarak neden gönderildi" sorusuna, net yanıt vermedi. Elmas, sadece böyle uygun görüldüğünü söylemekle yetindi. Elmas, yeni teknik direktörün kim olacağını da duyurdu.

Burak Elmas'ın açıklamalarının tamamını Ajansspor Youtube kanalından izleyebilirsiniz.

Ahmet Çalık için taziye

Sözlerine, bugün geçirdiği trafik kazası sonucu 27 yaşında hayatını kaybeden Ahmet Çalık hakkında konuşarak başlayan Burak Elmas, "Eski futbolcumuz Ahmet Çalık'a Allah'tan rahmet diliyorum. Onun üzüntüsünü yaşıyoruz. Mekanı cennet olsun." dedi.

"Bütün sorularınıza, doğrularla cevap vereceğim"

Burak Elmas, "Etrafta doğru olmayan çok fazla haber dolaşması nedeniyle burada toplantı kararı aldım. Bütün sorularınıza doğrularla cevap vereceğim." ifadelerini kullandı.

"Galatasaray hür bir camiadır"

Elmas, "Galatasaray fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür bir camiadır. Galatasaray'ın değerlerinde bir üslup vardır. Hepinizin şunu bilmesini isterim; Galatasaray başkanlık sistemidir. Konuşulur, tartışılır, son kararı başkan verir. Başkan olurken de zor kararlar vereceğimi biliyordum. Sorgulara ve eleştirilere saygıyla yaklaşan bir başkanım. Yönetim kurulu arkadaşlarım da aynı değerleri benimle birebir paylaşıyorlar." şeklinde konuştu.

"Galatasaray'a yakışan bir konuşma oldu"

Fatih Terim ile yaptığı ayrılık konuşmasını açıklayan Başkan, "Ayrılık hiç olaylı olmadı. Fatih hoca, ilk önce çok sevdiğim biri ve divan kurulu üyemiz, teknik direktörümüz. Yollarımızı ayırmamız da Galatasaray'a yakışır bir şekilde oldu. Galatasaray'ı yıpratmak adına bir iletişim çalışması oluyor. Hocamızla aramızda Galatasaray'a yakışan bir konuşma oldu. Hocamız görevde iken bir başkasıyla görüşmedik." ifadelerine yer verdi.

"Başkası görevde olsa da aynı..."

"Galatasaray futbol paydaşlarının birileriyle görüşmesi son derece normaldir. Bunu Fatih Terim için söylemiyorum, başkası görevde olsa da aynı şekilde. Evet doğru, ben ve arkadaşlarım önemli projelerle Galatasaray üyelerinin huzuruna çıktık. 9-10'dan fazla arkadaşımız Galatasaray'ın sorunlarını çözmek için uğraşıyor."

"Fatih Hoca birliktelik, karşılıklı sona erdi"

"Ben ve arkadaşlarım, önemli projelerle, 3 senelik bir görev için bize teveccüh gösterildi. Biz, bu yolda projelerimizi en uygun şekilde yürüteceğimiz ekiplerle çıkmaya karar verdik. Fatih Hoca ile bir teknik direktörlük birlikteliği karşılıklı sona erdi. Fatih hocayla ilgili devamlı aynı şeyi söylüyorum; bir teknik direktörlük birlikteliği futbolda her zaman karşılıklı olarak sona erdirilebilir. Stratejimizden asla vazgeçmiyoruz. Bu stratejiler, hem benden hem de herkesten daha önemli."

"Kararları verirken ben de üzülüyorum"

"Çok önemli bir kurum yönetiyoruz. Omuzlarımda, arkadaşlarımın da omuzlarında çok ağır bir yük var. Kararları sevgi üzerinden alamayız. Herkesin Galatasaraylılığı kendine. Çok iyi bir Galatasaraylı olmaya çalışıyorum. Bütün bu kararları verirken ben de üzülüyorum."

"Kararların sonuçlarını hep beraber göreceğiz"

"Ben her şeyden sorumluyum. Ben Galatasaray başkanıyım. Tüm sorumluluk bana aittir. Her iyi şeyde de kötü şeyde de bana aittir. Aldığım kararların sonuçlarını hep beraber göreceğiz. Ben anlık karar almıyorum. Galatasaray'ın geleceği için en uygun kararı alıyorum."

"Fatih hocamızın bir tazminat talebi olmadı"

"Hocamızla yaptığımız görüşmeyi kendi ekip arkadaşlarım dahil kimseye anlatmadım. Hocamıza duyduğumuz saygıdan. Çıkıp her detayı açıklayacak halimiz yok. Fatih hocamızın bir tazminat talebi olmadı. Zaten benim beklentim bu yöndeydi. Böyle bir ilişkinin üzerine samimi bir konuşma ile yollarımızı ayırdık."

"Bir ayrılık oldu, sebebinin hiçbir önemi yok"

"Seçim sürecinde Fatih Terim projelerimiz için en doğru isim olduğunu söylemiştim. Fatih Terim'i seçim vaadi olarak kullanmak hem hocaya hem diğer adaylara saygısızlık olur. Mecburi bir risk aldık bu gençleşmeyle. En büyük riski başkan olarak ben aldım. Bu risk hala devam ediyor fakat bu riskin, zor kararlar gerektirdiği ortada. Bugün bir ayrılık oldu, sebebinin hiçbir önemi yok. Tercihim Fatih hoca oldu ama benim seçimdeki vaadim Galatasaray için yapmak istediğim projelerdi ve bunun için çabalıyoruz. Saha sonuçlarını kimse garanti edemez."

"Terim divan kurulu üyesi"

"Fatih Terim divan kurulu üyesi. Gerekirse gelir bizi de eleştirir. Fatih Hoca'nın Galatasaray içindeki konumu sürüyor."

"Galatasaray'daki başkanlık makamına hakarettir!"

"Birlikte çok şey başaracağız söyleminin altını doldurayım. Yola çıkarken kolay bir yol tercih etmedik. Galatasaray'ın yanlış alışkanlıklarla geldiği bu zor dönemden çıkması için gerekli önlemleri alacağımızı söyledik. Hala birlikte çok şey başaracağımıza inanıyorum. Sosyal medyada cep telefonumu yayınlamışlar! Sabahtan beri bir çok telefon ve SMS geliyor. Bu, Galatasaray'daki başkanlık makamına hakarettir! Galatasaraylı taraftarlar buna izin vermeyecektir."

"Tüm kararları birlikte alıyoruz"

"Yönetim kurulu arkadaşlarımın hedefe konmasını kabul edemem. Aldığımız tüm kararları birlikte alıyoruz."

"Fatih Terim'in veda ettiğini düşünmüyorum"

"Fatih Terim, Galatasaray'ın efsanesidir. Fatih Terim'in Galatasaray'a veda ettiğini düşünmüyorum. Hala Galatasaray camiasının içinde Fatih Terim, Galatasaray'daki en büyük başarılara imza atmıştır."

"Domenec Torrent görüşmesinden haberi yoktu"

"Fatih hocamız doğru söylemiş. Işıtan Gün'ün yaptığı görüşmeyle ilgili bir bilgisi yok ama ben böyle bir ismin bana geldiğini söyledim."

Başkan Elmas, teknik direktörlük için Torrent ile anlaştı

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, teknik direktörlük görevi için Domenec Torrent ile anlaştığını duyurdu. Elmas, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Son 2 günde de çok kişiyle görüştüm. En sonunda en uygun kişinin Torrent olacağına karar verdim. Domenec Torrent ile yardımcılık için görüştük ancak gelişmeler sonrasında teknik direktörlük için anlaştım. Düşünün görüşmeden ne kadar memnun kalmışım."

"Fatih Hoca ile hemfikirdik"

"Mevcut ekibe katkı verecek bir antrenörün, ileride Fatih hocamızın görevini üstlenecek biri olması konusunda Fatih hoca ile hemfikirdik."

"Kararın sebebini açıklamayı uygun görmüyorum"

Planlar değişmedi, uygulayacak kişi açısından farklı kararlar verebiliriz. Bir karar verdik, sebebiyle ilgili bir açıklama yapmayı uygun görmüyorum. Alınan karara ve Galatasaray'a faydasına bakmak lazım.

"Türk isimler düşünüyoruz"

"Yardımcı olarak Türk isimler düşünüyoruz. Görüştüğümüz isimler var. Anlaşma yaptıktan sonra açıklarız."

Seçim kararı alacak mı?

"Seçim kararı almayı düşünmüyorum. Karar verecekler Galatasaray üyeleridir. Biz endişe ve kaygı duymadan, bildiğimiz yoldan dönmeden, yolumuza devam edeceğiz. Bu yoldan dönmeyeceğiz. Bir takım eski alışkanlıklar var. Bu eski alışkanlıkları kesmek, kararlar almak gerekiyor. Bu kararları alacak kadar cesuruz. Üyelerimizin görüşlerini de alıyoruz. Hata yapabiliriz ama yanlış yapınca dinleyip yanlışı düzeltmek önemli. Daha 7 aylık seçilmiş yönetimiz. Seçim bittikten 2 ay sonra bazı adaylar seçime hazırlanmaya başladı."

"Fatih hoca, Florya'da değil ama..."

"Fatih hoca, Florya'da değil ama hala Galatasaray'da. Divan kurulu olursa, yan yana oturabiliriz. Birlikte çalışmama kararı aldık. Ben başkan olarak bu teknik adamı seçme kararı verdim."

Galatasaray'dan istifa edenler ve transfer dönemi

"Diğer istifa edenlerin hukuki hakkı neyse yerine getirelecektir. Transfer konusu bugün Galatasaray'ın ciddi yeniden yapılandırma anlaşmasından doalyı yükümlülüğü var. Galatasaray'da transferin en önemli koşulu maddi koşullardır. Bir anda yeni bir transferle yeni bir makyaja gerek yok. Gerekirse transfer yapmayız. İhtiyaçlara göre görüştüğümüz oyuncular olabilir."

"Net bir teklif oluşmadı"

"Çok net bir transfer teklifi gelmedi. Şu, şu kadar teklif etti, bu, bu kadar teklif etti haberleri yalan. Birkaç oyuncumuzla ilgili kiralama teklifi geldi ama kulübümüzün geleceği için faydalı olabilecek net bir teklif oluşmadı."

"Keşke önceden ben söyleseydim"

"Fatih Terim'in yardımcı hoca konusunu basından duymasını istemezdim. İyi olmadı. Keşke önceden ben söyleseydim. Kulübümüzde çok fazla dışarıya bilgi akışı sağlayan isimler var. Bu bilgi sızmaları sizin için iyi ama bizim için kötü."

"Eleştirinin de bir üslubu vardır."

"Taraftarların tepkilerini anlıyorum ve saygı duyuyorum. Bu sonuçlardan memnun değiliz biz de buna göre kararlar veriyoruz. Taraftarımız bizi takdir etmiyor olabilir ama üslup önemli. Galatasaray, diğer kulüplere benzemez. Eleştirinin de takdirin de bir üslubu vardır."

Paylaşılan ayrılık mesajı

Galatasaray resmi hesabından paylaşılan ayrılık mesajını gördüm. Yanlış anlaşılmalar olabilir ama metin, pozitif bir teşekkür mesajıdır. Son derece iyi niyetli bir mesajdır. Yanlış bir algı görmedim.

"Torrent ile ben görüştüm"

"Domenec Torrent ile ben görüştüm. Yanımda da yetkin arkadaşlarımın katılmasını istedim. Bu görüşmede de çok detay konuştuk. Şu anda teknik detaya girmem çok doğru olmaz."

"Çok güzel bir resimdi"

Avrupa'da en önemli gelir Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılımdı. Artık o yok. Son iç saha maçında ciddi bir taraftar desteği vardı. Bu kadar puan farkı varken, bu kadar taraftarın gelip, Galatasaray'ı desteklemesi çok önemliydi. Çok güzel bir resimdi. Takımlarının arkasında durdular, onlara da teşekkür ediyorum.

"Terim'in ayrılığında, ben de çok üzüldüm"

"Böyle bir ayrılık yaşandığında hayal kırıklığı ve üzüntü olması çok normaldir. Fatih Terim'in ayrılığında sevinecek halimiz yoktu. Ben de çok üzüldüm."

Burak Elmas'ın canlı yayında yaptığı açıklamalar

 

Senin için hazırladığımız haberler