Terim sözlerinde haklı mı?

20.03.2021 - 09:21 | Son Güncellenme: 20.03.2021 - 11:10

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 4-3 kaybedilen Rizespor maçının ardından yaptığı açıklamada, Volkan Bayarslan’ın ilk kez üç büyüklerden birinin lig maçını yönettiğini söylemiş, “Onu da bize denemişler. Başkasına veremezler çünkü ne olur ne olmaz” demişti. Peki bu sezon hangi hakemler ilk kez üç büyüklerin maçlarını yönetti ve bu maçların kaçı Galatasaray maçıydı? İşte detaylar…

Terim sözlerinde haklı mı?

AJANSSPOR

Süper Lig’de şampiyonluk yarışı veren Galatasaray, Rizespor mağlubiyetiyle ağır bir yara aldı. Yaşanılan puan kaybının yanı sıra Yedlin, Marcao ve Luyindama da gördükleri kartlarla cezalı duruma düştüler.

Fatih Terim maçtan sonra yaptığı basın toplantısında mücadelenin hakemi Volkan Bayarslan’dan şikayetçiydi. “1 metre, 1.5 metre kala penaltı noktasını gösteren bir hakemle oynuyoruz” diyen tecrübeli teknik adam onun ilk kez üç büyüklerin bir maçına verilmesini de eleştirdi.

“Onu da bize denemişler herhalde. Başkasına veremezler, çünkü ne olur ne olmaz. Bize verdiler onu. Volkan Bayarslan 1.5 metre dışarıda olan pozisyonda penaltı verecek kadar hazır.”

Peki Fatih Terim’in eleştirisi haklı mıydı?

Bu sezonun hakemlerine bakıldığında kariyerinde ilk kez üç büyüklerin lig maçını yöneten hakemlerin Galatasaray maçlarında düdük çaldığı görülüyor. Bu sezon hiçbir hakem üç büyüklerle ilk maçına Fenerbahçe ve Beşiktaş karşısında çıkmadı.

  • Volkan Bayarslan, Galatasaray 3-4 Rizespor (19 Mart 2021)
  • Erkan Özdamar, Galatasaray 3-0 Hatayspor (5 Aralık 2020)
  • Turgut Doman, Galatasaray 1-1 Kayserispor (23 Kasım 2020)
  • Tugay Kaan Numanoğlu, Galatasaray 1-2 Alanyaspor (19 Ekim 2020)

Galatasaray bu dört maçta bir galibiyet, bir beraberlik ve iki mağlubiyetlik bir performans gösterdi.

Senin için hazırladığımız haberler