Terim, vazgeçilmeziyle yol ayrımında

13.05.2020 - 14:15 | Son Güncellenme: 13.05.2020 - 14:15

Galatasaray'da Fatih Terim'in yardımcısı Ümit Davala ile yollar ayrılacak mı? İşte detaylar...

Terim, vazgeçilmeziyle yol ayrımında

BURHAN CAN TERZİ-AJANSSPOR HABER

Galatasaray’da antrenör Hasan Şaş’ın istifasının ardından teknik direktör Fatih Terim’in yardımcılarından Ümit Davala’nın da ayrılığı bekleniyor. Sezon sonu sözleşmesi sona erecek Davala ile bu süreçte buzlar erir mi, problemler çözülür mü bilinmez ancak şu an görünen tablo, yollar ayrılacak. Bugün itibarıyla yol ayrımına gelen Ümit Davala, aslında kariyeri boyunca Fatih Terim’in hep vazgeçilmezlerinden biriydi.

Afyon'dayken keşfetti

Fatih Terim, 1996 öncesi Galatasaray’ın başına geçmeden önce A Milli Takım’da görev yapıyordu. Tüm Türkiye’yi tarayan ve yetenekli oyuncuları keşfeden Terim, Ümit Davala’yı da Afyon günlerinde keşfetmişti. Davala, daha sonra İstanbulspor’un yolunu tutarken, Terim de Galatasaray’ın başına geçtiği dönemde ilk aldırdığı isimlerden biri Davala'ydı.

Milan'a sadece onu götürdü

Galatasaray'ın üst üste 4 kez lig şampiyonu yapıp, UEFA Kupası'nı da kaldırdıktan sonra İtalya'ya giden Terim'e Fiorentina’da oynattığı futbol Milan’ın da kapılarını açımıştı. Terim’in bir Türk futbolcuyu transfer edip etmeyeceği çok merak ediliyordu. Ve onun da Milan’a aldırdığı tek Türk Davala oldu.

Milan’dan sonra Ümit Davala’nın bonservisini Inter Kulübü aldı. O sırada Fatih Terim, ikinci defa Galatasaray’ın başına geçerken, Davala da Inter’den kiralandı.

Kulübeden eksik olmadı

Terim, 2011'de 3. defa Galatasaray’ın başına geçtti ve bu zorlu dönemde de büyük başarılar yaşanırken kulübede yanındaki isimlerden biri yine Ümit Davala'ydı. çok zorlu günlerden çıkan Galatasaray’ı üst üste şampiyon yapması ve yeniden Avrupa’da zaferlere taşıması adeta ustalık eseri oldu. Ve birliktelik, Terim'in 2017'deki 4. Galatasaray döneminde de sürüyordu. Şimdi merak edilen, yol ayrımındaki ikilinin son dakika sürpriz bir karara imza atıp atmayacakları.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler