''Terim yine ihanete uğradı''

24.06.2016 - 09:08 | Son Güncellenme: 24.06.2016 - 10:32

İrlanda’nın, İtalya’yı yenmesiyle Türkiye, Euro 2016’nın dışında kaldı. Çizme’de ise gazeteler, “Daha önce Fiorentina ve Milan’dan kovulan Terim, bir kez daha İtalya’nın ihanetine uğradı” ifadelerini kullandı.

İtalya’nın, bitime 5 dakika kala İrlanda’dan yediği gol, Türkiye’nin Euro 2016’ya veda etmesine sebep olmuştu. En iyi 4 üçüncüden biri olan İrlanda’da büyük sevinç yaşanırken, Türkiye’de çoğunluk faturayı İtalya’ya çıkarmıştı. Çizme basınında ise bu durum Fatih Terim üzerinden yorumlandı.

İtalya’nın önde gelen spor gazetelerinden La Gazetta dello Sport, “Terim elendi, bir kez daha İtalya’nın ihanetine uğradı” başlığını kullandı. Haberde, Terim’in daha önce Serie A’da çalıştırdığı Fiorentina ve Milan’ın başkanlarıyla anlaşamadığı ve bu takımlardan kovulduğu belirtilirken, “Bizim yenilgimiz, ona Avrupa Şampiyonası’ndan elenmesine maloldu” denildi.

‘Yapacak bir şey yok’

Terim’in, Çek Cumhuriyeti galibiyeti sonrasında, “İtalya’yı, İrlanda maçında tutacağım. Ancak buna ihtiyacınız olmayacak, çünkü zaten güçlü bir takımsınız” dediği hatırlatılarak, “Yapacak bir şey yok. İmparator bir kez daha İtalya tarafından yalnız bırakıldı” yorumu yapıldı.

Tuttosport gazetesi, birinci sayfasından, “İrlanda, İtalya’ya teşekkür ediyor. Conte ise takımının performansından dolayı endişeli” derken, Corriere dello Sport, “İtalya, İrlanda’ya kaybetti. Ama hemen İspanya ile oynanacak 2. tur maçına hazır hale gelmeli” vurgusu yaptı.

Fanatik

Senin için hazırladığımız haberler