Fatih Terim'den UEFA'ya eleştiri: Bu maç neden 22.00'de oynanır?

20.10.2021 - 18:27 | Son Güncellenme: 21.10.2021 - 00:48

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Lokomotiv Moskova maçı öncesi basın toplantısında hem şanslarını değerlendirdi hem de UEFA'yı eleştirdi. İşte detaylar...

Fatih Terim'den UEFA'ya eleştiri: Bu maç neden 22.00'de oynanır?

AJANSSPOR-HABER

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, UEFA Avrupa Ligi'nde yarın oynayacakları Lokomotiv Moskova maçı için düzenlenen basın toplantısında konuştu. Terim, "Dört puanla biz öndeyiz. Herkesin iddialı olduğu bir sıralama var. Daha üçüncü maçı oynayacağız, bir üç daha var. Kaybetmememiz halinde ki kazanırsak çok büyük bir avantaj elde ederiz, Lokomotiv'in ise iddiası bir hayli geriye düşebilir" dedi.

Terim: Lokomotiv Moskova'yı yenersek Ocak'ı görürüz

Grubun zorluğuna vurgu yapan Galatasaray'ın hocası, "Bu grubu Şampiyonlar Ligi grubu olarak isimlendiriyorum ve her şey olabilir. Çok önemli kulüpler var, biz de onlardan biriyiz. Böyle baktığımızda kazanmanın bizi çok öne götüreceği aşikar. Bu maçı kazanırsak, ilk 3'ü garantilemiş oluruz ve Allah'ın izniyle Ocak ayını görürüz" yorumunu yaptı.

'UEFA neden maçı 22.00'de oynatıyor?'

Ardından URFA'ya bir serzenişte bulunan deneyimli teknik adam, "Biraz önce kar başladı. Moskova'daki bu maçı neden saat 22:00'de oynadığımızı anlayamadım. Bu tip yerlerde daha erken oynamak doğru olmaz mıydı? Bazen TFF'ye bir şeyler söylüyoruz ancak UEFA'nın da kararını anlamadık" diye konuştu.

'Mostafa Mohamed'den çok memnunum'

Süper Lig'deki son 2 maçında 3 gol atan Mostafa Mohamed ile ilgili soruyu yanıtlayan Terim, "Mostafa da gol atıyor ve inşallah daha çok atacak. Attıkça da transfer düşüncemiz daha çok ortaya çıkar. Biz de bu niyetle onu aldık. Oynadıkça da daha iyi olacağını düşünüyorum. Kendisinden çok memnunum. Mostafa'nın bonservisiyle ilgili biraz daha zamana ihtiyacımız var" açıklamasını yaptı.

'Mohamed ile Diagne'yi kazanmak kolay olmadı'

Deneyimli teknik adam golcüleri ile ilgili değerlendirmesine şöyle devam etti: "Mostafa Mohamed ve Diagne'yi kazanmak kolay olmadı. Onlar daha tam istediğim gibi değiller, gol atan oyuncular bunlar. Henüz istediğimiz kıvamda değiller. Onlara çok güveniyorum ve daha iyi olmalarını bekliyorum."

'Terim kurt hoca' benzetmesine yanıt

Lokomotiv Moskova Teknik Direktörü Markus Gisdol'un, "Fatih Terim kurt hoca" benzetmesini de yorumlayan Galatasaray'ın çalıştırıcısı, "Tilki, kurt! Bakalım, öyle gidiyoruz. Benim hakkımdaki düşünceleri için teşekkür ederim. Kendisini Almanya'dan tanıyorum, iyi bir hoca. Teknik direktör değişiklikleri takımlara olumlu yansır, bizler de Gisdol göreve geldikten kısa bir süre sonra bu değişimi gördük. 'Kurt Hoca' tanımı ise tecrübeli anlamında olmalı. Kendisi de başarılı ve tecrübeli bir hoca" ifadelerini kullandı.

Alpaslan Öztürk: Lider döneceğiz

Sarı-kırmızılı ekibin savunma oyuncusu Alpaslan Öztürk de takımın iyi durumda olduğunu belirterek, "Galatasaray, Fatih Terim'in olduğu yerde iddia mercidir. Buraya lider olarak geldik. Lider olarak da buradan ayrılmayı düşünüyoruz." diye konuştu. Alpaslan, "Lokomotiv Moskova'nın lider oyuncusu kim?" sorusu üzerine ise şunları söyledi:

 

'Lokomotiv'in lider oyuncusu bizi ilgilendirmiyor' 

"Lokomotiv'in lider oyuncusu ve oyuncuları bizi ilgilendirmiyor. Bu maçı kazanmak için geldik. Yarın kim nasıl oynarsa oynasın, güzel bir maç olacağını umuyorum. Lokomotiv, iyi ve Avrupa deneyimleri olan bir takım. Bu yüzden yarın güzel bir maç olacağını umuyorum. Futbolseverlere keyifli seyirler diliyorum."

Senin için hazırladığımız haberler