"Terim'e 'Tatlı cadı' dedim, kadro dışı kaldım"

11.05.2021 - 15:00 | Son Güncellenme: 11.05.2021 - 15:04

Galatasaray'ın eski futbolcusu Engin Baytar, Fatih Terim, Sabri Sarıoğlu ve sarı-kırmızılı ekipteki dönemi hakkında konuştu. Baytar, nasıl kadro dışı kaldığını da anlattı. İşte detaylar...

"Terim'e 'Tatlı cadı' dedim, kadro dışı kaldım"

AJANSSPOR-HABER

Galatasaray'ın eski futbolcusu Engin Baytar, Atakan Kurt'un Youtube kanalına açıklamalarda bulundu. Fatih Terim ile ilgili anılarını anlatan Baytar, Galatasaray Teknik Direktörü'ne övgü için kullandığı 'Size Samantha diyorlar' sözünün yanlış anlaşıldığını söyledi.

Baytar şöyle konuştu: 

"Fatih hoca çizgiden top çıkartırmış. Ben kötü anlamda söylemedim. Hocam size 'Samantha diyorlarmış' dedim. Fatih Hoca 'Sen ne diyorsun?" dedi. Ben de anlamadım. Şaka mı yapıyor ciddi mi? Tabi ciddi olduğunu hafta sonu kadroya almamasıyla anladım. Sevmiyormuş büyük bir ihtimal. Sonraki haftalar aldı kadroya. Bir hafta sadece antrenman yaptım."

Manchester United maçında oynamadan zor dakikalar

Baytar, Terim'le ilgili bir başka anısının Manchester'da yaşandığını söyledi. Baytar, "Fatih hoca beni Manchester deplasmanında oynatmadı. İnsan oynamayınca haliyle kızgın olabiliyor. Ben de en arka sıralara geçmek istedim. En azından orada stres atarım diye düşündüm ama o da nasip olmadı. Fatih hoca seslendi, 'Sen benim arkama otur' dedi. 90 dakika arkasında oturdum. Ne stres atabildim ne bir şey söyleyebildim. Beni ısındırmaya da göndermedi. Benim için çok zorlu bir 90 dakikaydı. Takım arkadaşlarım saha içine çok zorlandılar. Ama benim için daha zor bir 90 dakika oldu" dedi.

"Her çağırdığımda buraya mı geleceksin?"

Baytar, Real Madrid maçında yaşanan anısını da anlattı. Baytar, "Çok iyi oynuyorduk. Korner bayrağının orada bir faul kazandılar. Nefes nefese geri dönerken Fatih Hoca beni çağırdı. 'Çok iyi oynuyoruz, biraz daha dayanalım, sabredelim, kesin atacağız' dedi. Güzel bir konuşma geçti. Bu arada uzun bir top atıldı. İkimiz de topu takip ediyoruz. Eboue kafa topuna çıktı, ıskaladı. Isco, bizim stoperleri çalımlayıp gol attı. Oradan bir ses, "Engin senin burada ne işin var?" dedi. "Hocam siz çağırdınız" dedim. "Ben her çağırdığımda buraya mı geleceksin?" dedi. İhale yine bana kaldı" ifadesini kullandı.

Sabri Sarıoğlu anısı: Pas hatası yapma şansın yok

Baytar, Sabri Sarıoğlu ile yaşadığı bir anıyı da şöyle anlattı: 

"İçeride oynayacağımız bir Kayseri maçı vardı. Ter idmanına çıktık. Sabri neşeli, hırslı, bayağı maça hazır. Fatih hoca onu öyle görünce 'Hadi yine iyisin Sabri. Yarın pas hatası yapma şansın yok. İki taraf da sarı-kırmızı, rahat oynarsın' dedi. Sabri'nin şevki bir arada bitti."

"Allah belanı versin Sabri"

Baytar'ın anlattığı ikinci Sabri Sarıoğlu anısı ise şöyle:

"Fatih Terim bir antrenmanda da Muslera top tuttuğunda 'Bravo' dedi. Melo bir pozisyonda topu kazandı, pas attı, 'Grande Melo' dedi. Ujfalisi güzel bir hareket yaptı, topu çekti 'Bellisima' dedi, Sabri Sarıoğlu da Elmander'e müthiş bir orta kesti, Elmander topu ıskaladı, "Allah belanı versin Sabri" dedi."

Senin için hazırladığımız haberler