Terim'in gözdesiydi! Kapısından döndüğü Galatasaray'ı devirdi

18.12.2020 - 22:23 | Son Güncellenme: 18.12.2020 - 22:29

Karagümrük'ün Fenerbahçe'den transfer ettiği Mevlüt Erdinç, karşılaşmanın 90+11. dakikada attığı golle takımına 2-1'lik galibiyeti getirdi. 33 yaşındaki oyuncu geçen yıl Fatih Terim'in çok istemesine karşın Galatasaray'ın kapısından dönerek Fenerbahçe'yi tercih etmişti. Mevlüt Erdinç'i Milli Takıma çağıran isim de Fatih Terim'di.

Terim'in gözdesiydi! Kapısından döndüğü Galatasaray'ı devirdi

Burhan Can TERZİ-AJANSSPOR

13.haftanın açılışında Karagümrük-Galatasaray maçı heyecan fırtınasına sahne oldu. Özellikle maçın 90 dakikasından sonraki uzatmalarda nefesler tutuldu. Galatasaray, Diagne'nin penaltıdan ağlara gönderdiği topla Ndao'nun 46. dakikadaki golüne yanıt verdi. Uzatmanın uzatma dakikalarında ortaya yine Ndao çıktı. 90+11' aldığı topu çok iyi değerlendiren Ndao, ikinci yarıda oyuna giren arkadaşı Mevlüt Erdinç'i Galatasaray kalecisi Okan Koncuk'la baş başa bıraktı. Mevlüt Erdinç yaptığı aşırtma vuruşla takımına galibiyeti getirdi.

Mevlüt Erdinç geçen yıl Fenerbahçe'de '0' çekmişti

Mevlüt Erdinç bu golden 11 hafta önce Gaziantep FK maçında topu ağlara göndermeyi başarmıştı. Böylece Mevlüt'ün 11 haftalık gol orucu da bitti. Geçen yıl Fenerbahçe forması giyen Mevlüt Erdinç geçen sezonu ligde gol atamadan geçirmişti. Mevlüt Erdinç Fenerbahçe formasıyla biri ilk 11 olmak üzere 12 lig maçında şans bulmuştu. Erdinç'in sarı lacivertli formayla kupada 4 golü bulunuyor.

Mevlüt Erdinç'in kariyeri

Mevlüt Erdinç, 25 Şubat 1987'de Fransa'nın Saint-Claude'da doğdu. Futbola FC Serglod adlı bir köy takımında başladı. 2000 yılında Fransa'nın Orange Ligue 1 ekibi Sochaux tarafından keşfedildi ve burada profesyonelliğe adım attı.

Fatih Terim onu Milli Takım'a çağırdı

Kısa bir süre Clermont Foot Auvergne takımına kiralandıktan sonra geri döndü ve gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. 29 maçta 11 gol ve 4 asist yapan Mevlüt Erdinç, Fatih Terim'den tarafından Türkiye A Milli Takımı'na çağrıldı. 26 Mart 2008 tarihinde, Beyaz Rusya ile oynanan özel karşılaşmada ilk kez A Milli Takımı'nın formasını giydi. Minsk Dinamo Stadı'nda oynanan maçta 48 dakika oynama şansı bulabildi. Türkiye'nin yarı finali oynadığı 2008 Avrupa Şampiyonası'nda kadroda yer aldı.

2007 ile 2009 yılları arası Sochaux'da en çok gol atan futbolcu oldu. Bunun ardından 2009 yılında Paris Saint Germain forması gilmeye başladı. Burada geçirdiği ilk sezonda 15 gol attı ve takımının en skorer oyuncusu oldu. Ayrıca Ligue 1'in en çok gol atanlar listesinde üçüncü sırada yer aldı. Mevlüt, 2011-12 sezonunda Katarlılar PSG'yi satın alınca gözden düştü.

24 Ocak 2012 tarihinde Rennes ile anlaştı ve yeni takımıyla 3,5 yıllık sözleşme imzaladı. 13 Eylül 2013'te Saint Etienne'e imza attı. 4 Şubat 2016'da kiralık olarak Guingamp'a gitti. Yaz transfer sezonunda da Fc Metz forması giymeye başladı.

Başakşehir'le Türkiye'ye geldi

Kariyeri boyuncu Fransız takımlarında forma giyen Mevlüt Erdinç, 12 Şubat 2018'de Başakşehir ile sözleşme imzalayarak rotasını Türkiye'ye çevirdi. 2016-17 sezonunda yeni takımına 4 gol ile katkıda bulundu. 2018-19 sezonunda kiralık olarak Antalyaspor'a verildi. 12'si lig 2'si kupa olmak üzere 14 gol atmayı başaran Mevlüt Erdinç transfer döneminde Fenerbahçe ile Galatasaray tarafından istendi. 2019 yazında Fatih Terim, Mevlüt'ün alınması için onay verdi ama ancak Başakşehir ve futbolcu tercihini Fenerbahçe'den yana kullandı. 2014 yılında da Galatasaray ile Mevlüt Erdinç arasında temaslar sıklaşmış oyuncunun transferi gerçekleşmemişti.

Kapıdan döndü, Galatasaray'ı yıktı

Sarı-kırmızılılar bu transferden istediği sonucu alamayınca Romen Florin Andone'yi kadroya kattı. Yabancı sınırı nedeniyle Martin Linnes kadro dışında bırakıldı. Geçen sezon başında sarı-kırmızılıların kapısından dönen Mevlüt Erdinç, Karagümrük formasıyla son anlarda attığı golle Galatasaray'ıa mağlubiyet aldıran isim oldu.

Senin için hazırladığımız haberler