Terim'in Türk futboluna yeni armağanı Şahin

21.05.2019 - 23:08 | Son Güncellenme: 22.05.2019 - 10:27

Terim'in Türk futboluna yeni armağanı Şahin

Levent Şahin, Galatasaray'da Fatih Terim'le 2. şampiyonluğu yaşadı.  Akademik kariyeriyle dikkat çeken Şahin, katkılarıyla tecrübeli hocanın gözdesi oldu.

Süper Lig'in 33. haftasında Başakşehir'i 2-1 yenen Galatasaray, 2018-2019 sezonunun bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Sarı-kırmızılı takım, 61. sezonu oynanan ligde 22. kez mutlu sona ulaşarak bu alanda elinde bulundurduğu rekoru geliştirdi.

Cimbom 22. şampiyonluğun 8 tanesini teknik direktör Fatih Terim'le elde ederken; tecrübeli hocanın ekibinde Galatasaray'ın eski futbolcuları Hasan Şaş ve Ümit Davala'nın yanı sıra Levent Şahin de akademisyen kimliğiyle dikkat çekti.

Akademik kariyere sahip

Aslen Adanalı olan genç teknik direktör, futbolculuk kariyerine amatör takımlarda başladıktan sonra,dönemin ikinci lig ekibi İskenderunspor'da profesyonelliğe adım attı. Yaşadığı ağır sakatlıklardan sonra futbolculuk kariyeri son bulan Levent Şahin, daha sonra antrenörlük alanına yöneldi. Gazi Üniversitesi'nde futbol antrenörlüğü alanından mezun olan Şahin,yine aynı üniversitede Yüksek Lisans ve Doktora eğitimini tamamladı.

TUDOR ünvanına sahip

TFF tarafından 2012 yılında ilk defa UEFA standartlarında düzenlenen eğitimle PRO Lisans sahibi oldu. Aynı zamanda TUDOR ünvanına da sahip. Fransa'da düzenlenen EURO 2016 Avrupa Futbol Şampiyona'sında Terim'in 1. yardımcısı olarak görev yapan Şahin, 2016/17 sezonunda Süper Lig ekibi Adanaspor'u çalıştırdı

Senin için hazırladığımız haberler