Menajerler, Makedon sol bek Ezgjan Alioski'yi Beşiktaş'a önerdi

24.07.2022 - 09:37 | Son Güncellenme: 24.07.2022 - 09:49

Milli sol beki Rıdvan Yılmaz'ı 6,5 milyon Euro karşılığında İskoçya Premier Lig ekiplerinden Rangers'a satmaya hazırlanan Beşiktaş'a, sol bek için sürpriz bir isim önerildi. İşte detaylar...

Menajerler, Makedon sol bek Ezgjan Alioski'yi Beşiktaş'a önerdi

Teknik direktör Valerien Ismael'in istekleri doğrultusunda kadro planlamasını sürdüren Beşiktaş, son olarak Emrecan Uzunhan'ı kadrosuna katarken Rıdvan Yılmaz'la da yollarını ayırdı.

Rıdvan'ın yerine sürpriz isim

Beşiktaş'ın İskoç ekibi Glasgow Rangers'la transferi için görüşmelere başladığı Rıdvan Yılmaz, siyah-beyazlı takımın İspanya kampından ayrıldı. Rıdvan Yılmaz'ın ayrılığının ardından alternatif arayışlarına başlayan Beşiktaş'ta genç oyuncunun yerine sürpriz bir isim gündeme geldi.

Menajerler Ezgjan Alioski'yi önerdi

Sabah'ta yer alan habere sol bek arayışına başlayan siyah beyazlılara menajerler aracalığıyla Suudi Arabistan ekibi Al Ahli de forma giyen 30 yaşındaki Makedon sol bek Ezgjan Alioski önerildi. Beşiktaş yönetimi ve Valerien Ismael'in bu teklife vereceği cevap merak ediliyor.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş da istemişti, Süper Lig'de kaldı! İşte yeni takımı...
Habere Git

Alioski sıcak bakıyor

Takımında mutsuz olan yıldız futbolcunun Avrupa'da kulüp arayışlarında olduğu ve Beşiktaş'ta oynamaya sıcak baktığı belirtildi. Güncel piyasa değeri 7.5 milyon Ero olan Alioski'nin kulübüyle olan sözleşmesi 30 Haziran 2023 yılına kadar devam ediyor.

Fatih Terim maliyetini yüksek bulmuştu

Geçtiğimiz sezonun başında Trabzonspor'un yanı sıra Galatasaray'ın da gündemine gelen Alioski, maliyeti nedeniyle vazgeçilen bir transfer olmuştu. Dönemin teknik direktörü Fatih Terim, yaptığı açıklamalarda Alioski'nin yüksek maliyetinin transferden vazgeçilmesine neden olduğunu belirtmişti.


Alioski'nin 3 sene için 7,5 milyon euro istediğini kaydeden Terim, o dönem için şu ifadeleri kullanmıştı: "Şu oyuncular gelmiş, ben hayır demişim. Alioski'den bahsediyorlar. 3 sene 7,5 milyon deniyorsa, normal sol bek de değil, tabii ki kabul etmem."

Ezgjan Alioski kimdir?

Ezgjan Alioski, 12 Şubat 1992 tarihinde Kuzey Makedonya'nun Prilep kentinde dünyaya geldi. Makedon oyuncu, futbola Young Boys altyapısında başladı. İsviçre'de Schaffhausen ve Lugano formalarını da giyen 30 yaşındaki futbolcu, 2017 yılında 2.5 milyon Euro karşılığında Leeds United'a transfer oldu. Dört sezon boyunda İngiliz ekibinde forma giyen Alioski, geçtiğimiz sezon başında Al-Ahli ile sözleşme imzaladı. Kariyerinde 424 maça çıkan deneyimli sol bek, 61 gol ve 55 asistlik bir performans sergiledi.

 

Kuzey Makedonya Milli Takımı'nda da forma giyen 1.71 boyundaki futbolcu, milli takımda çıktığı 56 maçta 12 gol attı. Ezgjan Alioski'nin kulübüyle olan sözleşmesi 2023 yılına kadar devam ediyor. Tecrübeli sol bekin güncel piyasa değeri ise 7.5 milyon Euro.

Senin için hazırladığımız haberler